Aantal keer gelezen4

Fractie: Zeer tevreden met toezicht rond het station.

maandag 06 juni 2005 16:42

Vorig jaar mei stelde de fractie de 'fietsenzee' rondom het station aan de orde. De maatregelen die er getroffen zijn en het extra toezicht werpt duidelijk zijn vruchten af. Een resultaat om trots op te zijn!

Het opgeruimde plein voor station Barneveld-Centrum, een hele verbetering!Vorig jaar mei stelde de fractie de 'fietsenzee' rondom het station aan de orde. De maatregelen die er getroffen zijn en het extra toezicht werpt duidelijk zijn vruchten af. Een resultaat om trots op te zijn!

De fietsenproblematiek was een oud probleem: Her en der neergezette fietsen blokkeren op doordeweekse dagen de toegang tot de perrons. De fietsen werden met name door scholieren massaal buiten de fietsenrekken geplaatst. Treinreizigers die slecht ter been zijn, werden daardoor gehinderd. Voor hen is het lastig om op een veilige manier bij de treinen te komen. Het fietsenprobleem werd vorig jaar mei al door Tjitske Kuiper-de Haan van de ChristenUnie aangekaart bij de toenmalige burgemeester Wim Burgering.

Het station heeft een heel andere aanblik gekregen nu er meer gesurveilleerd wordt door de toezichthouders en politie. Tenslotte heeft de NS toegezegd binnenkort extra fietsklemmen te plaatsen.

De ChristenUnie laat weten te spreken te zijn over de dadendrang van de gemeente. Tjitske Kuiper zegt blij te zijn dat er gewerkt wordt aan een structurele aanpak van de problemen, wel vindt ze dat het allemaal wel wat lang heeft geduurd. Maar toch, een resultaat om tevreden mee te zijn.

« Terug

Reacties op 'Fractie: Zeer tevreden met toezicht rond het station.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.