Aantal keer gelezen6

Fractie zet zich in voor veiligheid scholieren GVP en JFC

donderdag 09 juni 2005 14:43

De ChristenUnie doet een poging om de verkeersveiligheid op de kruising Stationsstraat / Van Wijnbergenlaan veiliger te maken. Het verkeer op de Stationsstraat mag ter plekke 80 km/ uur (en rijdt in de praktijk nogal eens harder). Dit is een kruising waar alle verkeer uit de naastgelegen woonwijk De Vaarst de Stationsstraat op moet. Op deze kruising passeren dagelijks ook nog eens honderden scholieren van het Johannes Fontanus College en het Groen van Prinsterercollege.

Kruising Stationsstraat - Van Wijnbergenlaan, volgens de ChristenUnie een gevaarlijke kruising
De ChristenUnie doet een poging om de verkeersveiligheid op de kruising Stationsstraat / Van Wijnbergenlaan veiliger te maken. Het verkeer op de Stationsstraat mag ter plekke 80 km/ uur (en rijdt in de praktijk nogal eens harder). Dit is een kruising waar alle verkeer uit de naastgelegen woonwijk De Vaarst de Stationsstraat op moet. Op deze kruising passeren dagelijks ook nog eens honderden scholieren van het Johannes Fontanus College en het Groen van Prinsterercollege. Vaak fietsen de scholieren in grote groepen. Dit alles brengt vaak hele gevaarlijke situaties met zich mee. Er zijn al vele bijna ongelukken gebeurd. Wij pleiten er dan ook al heel lang voor om de bebouwde kom grens te verplaatsen in de richting van Harselaar. Hierdoor zou de snelheid van het verkeer op de Stationsstraat afnemen naar 50 km /uur.
 
Terecht hebben ouders van betrokken scholieren aandacht voor de situatie op deze kruising gevraagd. Ik herinner mij de ingezonden stukken in de Barneveldse Krant hierover. Naar ik begrepen heb van de directie van het JFC is dit ook door hen aangekaart bij de gemeente, maar tot nu toe zonder resultaat.
 
De directies van het JFC en GvP waarderen onze poging om dit nu opnieuw aan te kaarten. In het verleden hebben we via de rondvraag in de Commissie grondgebied dit al eerder aan de orde gesteld. Het antwoord van de betrokken wethouder (Bakkenes) was namens het college dat verplaatsen van de bebouwde kom grens veel weerstand zou ontmoeten bij de provincie.
 
Toch willen wij  opnieuw een poging wagen nu verplaatsing van de bebouwde komgrens bij Harselaar op de agenda van de Commissie Grondgebied (donderdag 16 juni a.s.) staat.
De provincie moet op dit moment flinke aandacht besteden aan de Baron Van Nagellstraat – Stationsstraat en er is hiervoor intensief overleg nodig tussen provincie en gemeente. Een van de speerpunten van de ChristenUnie is veiligheid en daar maakt verkeersveiligheid zeker deel van uit. In dat kader willen wij deze wens nogmaals met nadruk onder de aandacht brengen van de medecommissieleden en het College van B en W. Wij hopen van harte dat het grotendeels vernieuwde college bereid is om zich hiervoor in te spannen.
 
Tjitske Kuiper (namens de ChristenUnie fractie)

« Terug

Reacties op 'Fractie zet zich in voor veiligheid scholieren GVP en JFC'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.