Aantal keer gelezen4

BK: Ereschaal Barneveld voor Wim Duijker uit Voorthuizen

Voorthuizen ontspannenddinsdag 19 februari 2008 14:08

,,Ik houd nu éénmaal van organiseren en actief bezig zijn.'' Wim Duijker (81) uit Voorthuizen vindt vrijwilligerswerk al meer dan vijftig jaar de normaalste zaak van de wereld, maar de gemeente Barneveld denkt daar anders over. Maandagavond overhandigde wethouder Leen Verweij de voormalige slager een zilveren ereschaal.

De ,,vergadertijger'' van PCOB-Voorthuizen nam maandag na twaalf jaar trouwe dienst afscheid als bestuurslid, omdat hij het tijd vindt dat ,,anderen het stokje overnemen''. De Voorthuizenaar verliet het bestuur van de ouderenorganisatie niet met stille trom. Nadat hij uitgebreid in het zonnetje was gezet door leden en bestuur van de PCOB verscheen wethouder Verweij plotseling op het toneel.

,,Tot mijn grote verrassing kreeg ik de zilveren ereschaal uitgereikt, echt heel leuk'', vertelt Duijker enthousiast. ,,De schaal heeft inmiddels een mooi plekje in de hal van ons huis gekregen.'' Wim Duijker verhuist in 1954 van het westen van het land naar Voorthuizen. Aan het Smidsplein begint hij zijn eigen slagerij. Hij ontpopt zich al snel als een betrokken man en bekleedt diverse bestuursfuncties, onder meer bij Plaatselijk Belang en de winkeliersvereniging. ,,Van het één, kwam het ander.''

Ook op sportief vlak laat Duijker zich gelden. Hij is één van de oprichters van tennisclub De Harremaat en is al jaren betrokken bij jeu de boulesvereniging Jeu de Plaisir, waarvan hij momenteel voorzitter is. Tot zijn tachtigste verjaardag haalt hij wekelijks om oud papier op om de clubkas te spekken.

Naast zijn activiteiten in de gemeente Barneveld is de Voorthuizenaar ook nog actief bij landelijke organisaties als het Pensioenfonds en de Nederlands Christelijk Ondernemers Verbond (NCOV). Het ontvangen van de zilveren ereschaal is voor Duijker géén reden om te stoppen als vrijwilliger. ,,Ik houd nu éénmaal van organiseren en actief bezig zijn.''

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > februari