Aantal keer gelezen2

Rollen tegen armoede in Kosovo

Christiaan tijdens opname van EO metterdaadmaandag 04 februari 2008 19:30

Graag willen we u kennis laten maken met een lid van de ChristenUnie die op een hele bijzondere manier geld bij elkaar brengt voor de bestrijding van armoede in Kosovo.

Ik ben Christiaan Mensinga en ben 31 jaar en woon in Voorthuizen. Ik ben geboren met een ziekte in mijn kleine hersenen ADCA, (www.ataxie.nl) waardoor mijn spieren niet goed functioneren. Door deze handicap zijn, heel langzaam, mijn heupen naar binnen gegroeid waardoor ik rond mijn 14e geopereerd moest worden. Na de operatie is mijn evenwicht niet zo goed teruggekomen waardoor ik voor langere afstanden in een rolstoel zit.

Toen ik weer terug op de school kwam waar ik voor mijn operatie zat (LAS), kreeg ik na een jaar te horen dat ik beter naar een andere school kon gaan. Na een paar jaar op een mytylschool gezeten te hebben, kwam ik uiteindelijk op een speciale school voor gehandicapten (Werkenrode in Groesbeek). Na een paar jaar hebben ze mij gekeurd of ik geschikt ben voor (betaald) werk. Hieruit bleek dat ik daarvoor ben afgekeurd.


Vanaf die tijd is mijn liefste wens altijd geweest om mij in te zetten voor anderen en niet zomaar achter de geraniums te gaan zitten. Zo kwam ik 8 jaar geleden op een Christelijk jongeren festival (Soul Survivor) en daar kwam iemand spreken over "De Wezen & Weduwen in Kosovo", hierdoor werd ik zo aangeraakt dat ik besloot iets voor die mensen te doen.

Christiaan in actie tijdens zijn sponsorritten voor armoede in KosovoHierdoor is het idee van de sponsorritten in mijn (handbewogen) rolstoel gekomen. Een paar maanden na mijn eerste sponsorrit ook naar Kosovo geweest. Dit heeft me zoveel gedaan dat ik elk jaar een sponsorrit ben gaan rijden en ook elk jaar gelijk na de rit weer naar dit land te gaan om mijn vrienden weer te ontmoeten en te bemoedigen door er voor ze te zijn.


In de afgelopen jaren heb ik diverse sponsorritten gedaan en veel geld voor de bestrijding van armoede in Kosovo opgehaald. Op 4 juli 2008 gaat mijn volgende sponsorrit beginnen en rij ik in 2 weken van Den Haag naar Enschede. De start van mijn rit zal 4 juli om 12:00 uur vanaf het “Binnenhof” in Den Haag zijn. Via dit stukje hoop ik dan ook dat er veel mensen zijn die mij dag willen komen uitzwaaien!

Wilt u mij sponsoren? Stort dan uw gift naar onderstaand rekening nummer. Bedankt!
Christiaan Mensinga, Molenmakerslaan 49, 3781 DB Voorthuizen. Rekeningsnummer 561639507

 

Voor meer vragen kunt u Christiaan bellen: 06-22276109. Tijdens deze periode kunt u mijn belevenissen volgen via: www.cu2.nl/hellevoetsluis 
Ook kunt u een bericht achterlaten op http://members.chello.nl/c.mensenga/index.htm

Het programma van de Midden-Nederland route van 4 juli t/m 16 juli 2008

Vrijdag 4 juli 12.00 uur Binnenhof Den Haag Boskoop 35 kilometer
Zaterdag 5 juli Boskoop - Woerden 20 kilometer
Zondag 6 juli Kerk
Maandag 7 juli Woerden Utrecht 30 kilometer
Dinsdag 8 juli Utrecht Leersum 35 kilometer
Woensdag 9 juli Rustdag
Donderdag 10 juli Leersum Ede 35 kilometer
Vrijdag 11 juli Ede Arnhem 25 kilometer
Zaterdag 12 juli Uitroldag
Zondag 13 juli Kerk
Maandag 14 juli Arnhem Vorden 35 kilometer
Dinsdag 15 juli Vorden Haaksbergen 45 kilometer
Woensdag 16 juli 17.00 uur Haaksbergen Enschede 45 kilometer

 

« Terug

Archief > 2008 > februari