Aantal keer gelezen5

WisselBlog week 6 - Tjitske Kuiper

maandag 04 februari 2008 08:04

Zaterdag 9 februari 2008- Fair trade/ Milleniumgemeente

Vanmiddag reed ik door Kootwijkerbroek terug naar Barneveld en had nog wat weekendboodschappen nodig. Ze hebben in dit dorp een voortreffelijke supermarkt, dus hier maar even stoppen dan. Ik heb hier lang gezocht naar fair trade rijst/ hagelslag/ bananen etc, maar moet tot de conclusie komen dat dit dorp nog geen toegang heeft tot dit soort boodschappen. Het meisje achter de kassa had er zelfs nog nooit van gehoord. Ook Max Havelaar koffie was een geheel onbekende term voor haar... Als we over een poosje een milleniumgemeente willen worden is er beslist nog heel wat nodig om ook onze inwoners milleniumproof te maken.

Hoe zou dat in de andere dorpen (en supermarkten) zijn eigenlijk? In Barneveld kun je wel goed terecht voor deze spullen in verschillende supermarkten en in de wereldwinkel. Ook Voorthuizen zit wel snor. Maar hoe zit dat bij de rest?

 Vrijdag 8 februari 2008-Oldenbarneveldt

Vanmorgen heb ik een ouder echtpaar opgezocht die inmiddels enige jaren in een nieuwe woning in de wijk Oldenbarneveldt woont. Ik weet dat leeftijdsgenoten uit hun sociale kring hen dat ontraden hebben, omdat ze dan tussen 'allerlei buitenlanders' kwamen te wonen. Dat vond ik jammer om te horen, maar dit krasse echtpaar dat ook in Cairo had geleefd en op Cyprus, liet  zich in het geheel niet afschrikken door buitenlanders/ andere medelanders.

Nu was ik reuze benieuwd hoe het met hen ging. Het is een gezellige en nuttige ochtend geworden, waarbij ik de conclusie maak dat wonen met veel verschillende soorten mensen geen enkel probleem is voor hen. Ook al lukt het hen ook belsist niet altijd om contacten op te bouwen me iedereen. Sommige bewoners willen zelf gewoon geen contact, dat is wel duidelijk. Ze genieten van de medebewoners waar ze wel gezelschap van hebben en bouwen hier zeker iets op. Ook van de woning genieten ze zichtbaar. Vooral de woningstichting / Jos Meesters krijgt hun complimenten!

Zulke bezoekjes zijn heel nuttig om te doen als raadslid. Als ik daar geen tijd meer voor zou kunnen vinden dan zou dat de kwaliteit van het raadswerk verminderen. Mocht u als lezer van mijn weblog nu ook eens een uurtje van mijn tijd willen om met mij van gedachten te wisselen dan belt u maar. Ik hoop dat u in mij dan een politica ziet die ook echt luistert naar wat inwoners bezig houdt. Want tenslotte gaat politiek uiteindelijk over mensen zoals u.

Donderdag 7 februari 2008-WMO krant

Vandaag viel er een speciale WMO krant op de mat. Met veel informatie op te bewaren. Onze inwoners worden hiermee uitermate goed geinformeerd. Daarmee doet de gemeente haar uiterste best om hen van dienst te zijn. Want het is en blijft een ingewikkelde materie. Deze krant is dan ook een bewaarexemplaar. Zo kunt u ook zien wie er in de WMO-raad zitten. Mocht u met iemand uit deze raad willen bellen, dan heeft u er al een beetje een gezicht bij.

Mocht u het allemaal niet begrijpen en nog met vragen zitten; kom dan aub naar het gemeentehuis, want men wil u echt graag helpen.

Woensdag 6 februari 2008-Vogelhorst

Gelukkig is er nu uitzicht voor de Vogelhorst op nieuwbouw. Ze zijn ook blij met de plek in de voorzieningenstrook (sorry voor de term) in Veller. Een goed bereikbare plek. Wat gun ik hen dat! Ze hebben zich jarenlang vreselijk moeten behelpen met verschillende lokaties. In 2009 zou er als het goed is gestart kunnen worden met de bouw. Op deze manier kan de school hopenlijk ook weer beter de onderwijskwaliteit gaan leveren waar deze kinderen en hun ouders behoefte aan hebben. Een goede huisvesting is daarbij van groot belang tenslotte.

Er gebeurt op het gebied van scholen ontzettend veel momenteel. En dat is hard nodig ook. Zeker nu onze gemeente zo hard groeit de komende jaren. Vorige week heb ik in mijn toespraakje vanwege het afscheid van Jan Post nog eens gememoreerd dat toen hij aantrad - 14 jaar geleden- onze gemeente een negatief vestigingsoverschot had. Dat is nu niet meer voor te stellen. Er worden nu volop huizen gebouwd en er is flinke doorstroming op de huizenmarkt.

Dinsdag 5 februari 2008-Zeumeren

Het CDA heeft vragen gesteld over de mogelijk toekomstige activiteiten in de overdekte kinderspeeltuin op het recreatieterrein van Zeumeren. Het zou gaan om astrologie, tarotkaart leggen , handlezing, auralezing enz. Ik heb de site eens bekeken en vind het terecht dat Jaco Geurts hier over begint. De trom roeren in een vroeg stadium is altijd goed. Ik hoop dan ook dat de organisatie zich bezint op deze activiteiten. Christenen beschouwen dit als zaken waar je je ver van moet houden, omdat je je daarmee open kan stellen voor kwade geesten. Als deze kinderspeeltuin dit door zet kan ze rekenen op het wegblijven van veel christenen die toch hun doelgroep kunnen zijn in de toekomst.

Maar in hoeverre het recreatieschap, die dit terrein beheert, zich hier iets van aantrekt is de vraag. Al in juni 2005 heeft de ChristenUnie zich afgevraagd of de open dag die men toen organiseerde perse op een zondag moest. Tenslotte zou de zaterdag veel geaccepteerder zijn in onze omgeving. Maar het commentaar van de Recreatie Gemeenschap Veluwe was veelzeggend: "Mensen vanuit de regio Amersfoort kennis laten maken met Zeumeren".

Nu heeft onze gemeente ook een afgevaardigde in dit Recreatieschap. Wellicht kan ons college van Burgemeester en Wethouders achter de schermen bovenstaand punt eens duidelijk proberen te maken bij het schap. Want Zeumeren is toch in de eerste plaats bedoeld voor recreatie van inwoners van onze gemeente? En dan past het om rekening te houden met de plaatselijke cultuur.

Maandag 4 februari 2008-verstandskies

Veel mensen hebben een beetje een hekel aan de maandagmorgen. Nu heb ik dat normaal gesproken niet, maar vandaag wel. De dag begon met een afspraak bij de kaakchirurg om half negen. De laatste van mijn verstandskiezen moet eruit. Gelukkig ging alles vlot en vrijwel pijnloos, ondanks dat het stuk ivoor dwars lag. Ik ben vooral benieuwd naar de napijn, dat kan namelijk heel verschillend uitpakken zo weet ik uit ervaring. Het is nu twee uur later en ik heb nog geen pijnstillers hoeven nemen, dus het gaat heel goed. Ook mijn geliefde is inmiddels geland, dus de rest van deze maandag is helemaal oke!

Volgende keer weer wat meer politiek/ maatschappij :)

Zondag 3 februari 2008- relaxen

Een relaxte dag, beetje met familie op de bank, naar de kerk, beetje lezen (international bestseller GIULIANI)  en lui doen. In de avond dreigde het nog dat ik de komende nacht om half drie naar Schiphol moest gaan om mijn echtgenoot af te halen die met vertraging vanuit Helsinki zou arriveren. Later werd de vlucht alsnog verplaatst naar maandagmorgen. (er moest eerst nog een vliegtuigonderdeel vanuit Amsterdam ingevlogen worden)

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw bericht of stuur een mail naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2008 > februari