WisselBlog week 12 - Tjitske Kuiper

maandag 19 maart 2007 09:00

Zaterdag 24 maart 2007

Drie dingen op deze zaterdag waar ik voor mijn gevoel naar toe moet.

1 Meedoen met de schoonmaakactie in de gemeente. Onze eigen ChristenUnie zaterdag waarop we dat ieder jaar doen is verregend, dus is besloten dat we mee gaan doen met de landelijke schoonmaakdag vandaag.

2 De opening van het verbouwde dorpshuis van Zwartebroek/Terschuur bijwonen.

3 De aktie 'walk4water' van de ZOA meedoen. Op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen wordt een afstand afgelegd met watertanks om aandacht te vragen voor het waterprobleem in veel derdewereldlanden. De komende week worden de collecte's gestart voor de ZOA.

Mijn keus voor vandaag is gevallen op de derde aktiviteit. U leest vast no wel iets in de kranten over deze 'walk4water'. Ook veel scholen in ons land doen er aan mee. Ook Arie Slob zal er zijn vandaag.

Vrijdag 23 maart 2007

Hoe goed is het om meningen van veel verschillende mensen te horen!

Deze week werd mij dat weer eens duidelijk op twee momenten:

Jaap van den Top die als boer helemaal niet een positief gevoel krijgt bij het ontvangen van het bericht over de faunapassagesdie onder de N310 worden aangelegd. Want wat als een dassenburcht ontstaat in je maisveld? Als boer heb je daar vooral last van. En daar heeft hij absoluut een punt!

De jongens in ons gezin hebben zo hun mening over het winkelaanbod in Barneveld. Waar vrouwen vooral verlangen naar een vestiging van H&M, zijn de jongens vooral van mening dat er een Mediamarkt wenselijk zou zijn ter completering van het winkelaanbod. Ik word sowieso door hen altijd flink op de hoogte gehouden van computers en bijbehorende technologie. iets waar ik mij vanuit mijzelf slecht minimaal interesseer..Ik hoor dan dat de gemeente Den Haag op second life een strandtent heeft gekocht van 25.000 Euro. Daar gaat dus gemeenschapsgeld heen! Allemaal vanwege de pr waarschijnlijk. Slechte zaak. Uit mijzelf zou ik zulk soort informatie niet op het spoor zijn gekomen. Daar heb ik anderen voor nodig met andere interesses.

Kortom: politici moeten niet opgesloten zijn in hun eigen bestuurlijke wereldje, maar vooral met heel veel verschillende mensen contact hebben en luisteren.

Donderdag 22 maart 2007

Vorig jaar tijdens de begrotingsbehandeling hebben we als ChristenUnie (dankzij de bijdrage van wijlen Henk Geurts) het college verzocht om vanaf april 2007 alvast het aantal plaatsen op boerencampings uit te breiden. Het besluit hierover is nu gevallen en het is nu toegestaan. In plaats van 15 mogen nu 25 plaatsen per camping gebruikt worden. dat betekent een mooie extra bijverdienste voor agrariers. Het gaat niet om grote bedragen, maar het kan toch worden gezien als steun in de rug voor de agrarische sector die het toch al zwaar heeft.

Ook het Toeristisch Platform Barneveld was enthousiast begreep ik.

Woensdag 21 maart 2007

Wat zijn de Belgen eigenlijk een leuk en lief volk! Zelden heb ik dat zo gevoeld als vandaag... (ik probeer een beetje toe te werken naar het vieren van 50 jaar Europese Unie komend weekend)

Daar was eens een bruine meneer die trouwambtenaar was en het gebeurde dat sommige a.s. stelletjes niet getrouwd wensten te worden -gekke zin- door deze man vanwege zijn huidskleur. Als reactie daarop hebben een heleboel a.s bruidsparen besloten om gelijktijdig en speciaal door hem in het huwelijk gesloten te worden. Na afloop was er een groepsknuffel en een internationaal getint buffet. 

Kijk; in ons buurland vertroetelen ze hun trouwambtenaren tenminste als deze in de verdrukking komen! 

Nu ik erover nadenk; wij zijn zelf ook in de echt verbonden door een bruine mevrouw destijds op de Haarlemmerdijk in het West-Indisch huis in Amsterdam. Het verliep uitstekend allemaal. 'k Zou ook niet weten waarom niet.

Dinsdag 20 maart 2007

De portefeuillehouder was er zelf absoluut van overtuigd dat het met de kwaliteit van onze eigen brandweerorganisatie helemaal goed zat. Burgemeester Houben was naar mijn idee ronduit geirriteerd over het landelijke inspectierapport en was niet gecharmeerd van mijn gevraag. Maar ja, dat is nu eenmaal mijn rol als raadslid. Neem mij niet kwalijk...

PRO98 wilde in de rondvraag absoluut de verzekering hebben dat van ambtenaren van de burgerlijke stand gevraagd wordt dat ze alle soorten van huwelijken sluiten. Dat vonden verschillende collega's weer geen mooie vraag... Zelf verbaas ik mij erover dat de partij die zo hoog de ' tolerantie' en 'het respect' in het vaandel heeft niet om kan gaan met de mogelijkheid dat iemand misschien wel een gewetensprobleem heeft bij het sluiten van een homohuwelijk. Ons college van B en W zal heus wel zorgen dat alle soorten van huwelijken in principe gesloten kunnen worden. Is het niet door de ene trouwambtenaar, dan wel door een andere.

Maandag 19 maart 2007

Hoe staat het met het functioneren van onze eigen brandweer? Die vraag is actueel geworden nu het Ministerie van Binnenlandse Zaken de reslutaten van een landelijk onderzoek bekend heeft gemaakt. De resultaten waren niet zo best. Veel korpsen zijn niet in staat om gegevens aan te leveren over de mate waarin ze voldoen aan landelijke normen. Daarbij moet u denken aan uitruktijden (oftewel hoe lang duurt het voordat de brandweer arriveert nadat u gebeld hebt dat de boel in lichterlaaie staat), achterstand gebruikersvergunningen, beschikbaarheid vrijwilligers etc. Uit de laatste informatie blijkt ook dat Nederland absoluut niet in staat is om een grote ramp aan te kunnen. De nieuwe Minister, Guusje ter Horst heeft schrikwekkende resultaten op haar bureau liggen.

We gaan niet wachten tot zij maatregelen voorstelt, maar als lokale fractie gaan we morgenavond al vragen stellen in de commissie bestuur. Op ons verzoek staat dat dinsdagavond op de agenda.

 Lokaal wat lokaal kan, regionaal wat regionaal nodig is zal mijn insteek daarbij zijn. Maar het begint met het op tafel zien te krijgen van gegevens over onze eigen brandweer. Eerst de feiten onder ogen zien, dan beleid maken en dan resultaat boeken!

Zondag 18 maart 2007

Op zondagmorgen door het land rijden is bijna rustgevend. De weg is redelijk leeg en het schiet mooi op daardoor. Afgezien van een enorma wolkbreuk rond negen uur. Een familiebezoek aan (schoon) ouders/ opa en oma betekent vroeg op stap waardoor we gezamenlijk naar de kerk kunnen gaan in Dalfsen. Een dagje doorbrengen in het ouderlijk huis geeft altijd lekker veel rust want het is net of alle snelheid van ons eigen leven even wegvalt. Het levenstempo is bij de generatie boven ons sowieso ongeveer de helft van dat van ons (of zou het een kwart zijn). Op een dag als vandaag is dat heel prettig.  Echt een fijne rustdag...



Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur uw bericht naar: t.kuiper@barneveld.nl

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 12 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > maart