Barneveldse krant: ChristenUnie grote winnaar in Barneveld

UItslag PS Barneveld NOS Teletekstdonderdag 08 maart 2007 14:47

De ChristenUnie is in de gemeente Barneveld de grote winnaar geworden van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De partij kreeg ruim 1800 stemmen meer dan vier jaar geleden en steeg van 11,4% naar 19,7%.

BARNEVELD - De ChristenUnie is in de gemeente Barneveld de grote winnaar geworden van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De partij kreeg ruim 1800 stemmen meer dan vier jaar geleden en steeg van 11,4% naar 19,7%. De ChristenUnie boekte in alle dorpen forse winst. Deelname aan de regering legt de partij duidelijk geen windeieren.

De groei van de ChristenUnie gaat vooral ten koste van het CDA, dat ondanks een verlies van 1700 stemmen, de grootste partij blijft in de gemeente Barneveld. De christen-democraten moesten, met uitzondering van De Glind, in alle dorpen stemmen inleveren.

De SGP kwam als tweede partij uit de stembus. Net als vier jaar geleden gaf 24,4 procent van de Barnevelders hun stem aan de staatkundig gereformeerden.

Ook voor de VVD is weinig veranderd ten opzichte van vier jaar geleden. De liberalen kwamen uit op 12,9 procent van de stemmen, 1 procent minder dan in 2003. De VVD moest in de meeste plaatsen stemmen inleveren. Alleen in Voorthuizen, Garderen en Terschuur boekte de partij winst.

 

De tijd lijkt rijp voor een lokale afdeling van de SP. De partij is in de gemeente Barneveld weliswaar minder populair dan in andere delen van Nederland, maar zou gezien het huidige aantal stemmen (4,3 procent) een zetel in de gemeenteraad veroveren.

Evenals in de rest van Nederland was er verlies voor de PvdA, D66 en de lijst Fortuyn.

De provinciale partij Gelderland Lokaal wist in de gemeente Barneveld 113 kiezers te overtuigen en haalde daarmee een percentage van 0,5%.

Bron : Barneveldse krant

Labels
In de media
Vereniging
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Barneveldse krant: ChristenUnie grote winnaar in Barneveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > maart