Barneveldse krant: Roel Kuiper in eerste kamer

Roel Kuiperdonderdag 08 maart 2007 14:45

Barnevelder Roel Kuiper is zo goed als zeker van een plaats in de Eerste Kamer voor de ChristenUnie. De flinke winst van de partij bij de provinciale statenverkiezingen zorgt voor tenminste vier zetels voor de ChristenUnie in de senaat. Kuiper staat vierde op de lijst.

BARNEVELD - Barnevelder Roel Kuiper is zo goed als zeker van een plaats in de Eerste Kamer voor de ChristenUnie. De flinke winst van de partij bij de provinciale statenverkiezingen zorgt voor tenminste vier zetels voor de ChristenUnie in de senaat. Kuiper staat vierde op de lijst. ,,Ik ben erg verheugd en ik voel het als een zegen dat zoveel mensen vertrouwen hebben in de ChristenUnie”, zegt Kuiper. ,,Met een verdubbeling van het aantal zetels in de Eerste Kamer kan onze partij net als in het parlement ook hier een rol van betekenis spelen.”

De senator in spe kan het nog niet helemaal bevatten. ,,Toen we woensdagavond de uitslagen te horen kregen tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis in Den Haag, ontstond natuurlijk een feestelijke sfeer. Nu de realiteit op me begint in te werken, moet ik gaan nadenken over de consequenties. Het werk voor de Eerste Kamer gaat me zo’n twee dagen in de week kosten, dus ik zal wat taken moeten laten vallen, vrees ik.” Kuiper is bijzonder hoogleraar Reformatorische Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en lector bij de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Daarnaast is hij actief binnen verschillende wetenschappelijke instituten. ,,Ik zal iets moeten afstoten, maar ik blijf toch ook heel graag lesgeven. Dat werk vind ik erg leuk om te doen en daarnaast vind ik het belangrijk dat een politicus met één been in de maatschappij blijft staan. Ik wil niet totaal opgeslokt worden door de Haagse politiek.”

Hoe de beëdiging precies in zijn werk gaat, weet hij niet. ,,Eind mei zullen de statenleden de Eerste Kamerleden kiezen, waarna die beëdiging waarschijnlijk in juni plaats vindt.”

Waar Kuiper zich vooral op gaat richten binnen het werk in de senaat kan hij niet precies aangeven. ,,We moeten daar binnen de nieuwe fractie natuurlijk nog overleg over voeren en bekijken op welke vlakken we expertise hebben, maar mijn aandachtspunten zullen voornamelijk liggen op sociale vraagstukken, integratie, jeugd en gezin en ontwikkelingssamenwerking.”

Labels
Achtergronden
In de media
Vereniging
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Barneveldse krant: Roel Kuiper in eerste kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > maart