Aantal keer gelezen5

Barneveldse Krant: Muziekcentrum gaat door

woensdag 21 december 2005 19:35

Raad hakt na lange discussie knoop door

BARNEVELD - De bouw van een muziekcentrum aan de Churchillstraat in Barneveld gaat door. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde hier dinsdagavond mee in. Alleen SGP en ChristenUnie waren tegen. De realisatie kan naar verwachting in de loop van 2006 beginnen.

Onder grote publieke belangstelling werd tijdens de raadsvergadering drie uur lang gediscussieerd over het ambitieuze plan van De Harmonie, gemeente Barneveld en Woningstichting Barneveld. Vooral de exploitatie, het aantal parkeerplaatsen en de voorgestelde openstelling op zondag bleken heikele punten in het debat. Met tien tegen achttien stemmen konden SGP en ChristenUnie de plannen niet tegenhouden. Het verlossende ja-woord werd beantwoord met een spontaan applaus van het publiek.

In het muziekcentrum, dat naar verwachting in de loop van 2007 in gebruik wordt genomen, zijn ruimtes gereserveerd voor de Muziekschool en De Harmonie. Daarnaast komt er een theaterzaal, waar geregeld voorstellingen worden gehouden.

Het centrum is zeven dagen per week geopend, dus ook op zondag. De exploitant heeft echter aangegeven ,,rekening te houden met datgene wat er in de Barneveldse samenleving leeft.’’

Een wijzigingsvoorstel van CDA en VVD om ,,substantieel’’ meer parkeerplaatsen te realiseren dan 150 kreeg steun van alle partijen. Ook een voorstel om bij de realisering van het centrum rekening te houden met een mogelijk te realiseren parkeergarage of parkeerdek kreeg raadsbrede steun.

Bron: Barneveldse Krant, 21 december 2005

Zie ook:

« Terug

Reacties op 'Barneveldse Krant: Muziekcentrum gaat door'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.