Aantal keer gelezen9

WisselBlog week 51 - Tjitske Kuiper

zaterdag 17 december 2005 15:06

Zondag 18 december

De dag is gevuld met kerkbezoek, gezin en het schrijven van een familie-/kerstbrief. De Nederlandse versie is al aardig ver. In de loop van de week moet de Engelse versie die naar een aantal vriendschappelijke buitenlandse contacten gaat ook af komen.
 
Minister Donner is tot politicus van het jaar 2005 gekozen. Dat is wel verdiend vind ik. En dat ondanks het feit dat juist minister Donner wordt gezien  als een beetje een saai en stoffig figuur in de media. Zijn commentaar was geweldig:  “Dit is een soort wraak op de Belgen”.  Refererend aan de commotie van de afgelopen week door de uitspraken van een Belgische minister.
 
 
Maandag 19 december 2005
Vandaag heb ik mij weer bezig gehouden met het vlot trekken van een buurtbus voor Stoe. Inmiddels is er kans dat het gaat lukken. Volgens de coordinator van bba busmaatschappij is nu plaatselijk belang aan zet. Er is een enquete opgesteld en deze gaat verspreid worden in Stroe en omgeving. Veel hangt nu af van het mogelijke gebruik van de inwoners van Stroe of de buurtbus een kans maakt. Er is namelijk concurrentie, want ook Wekerom en Otterlo hebben al aan de bel getrokken. Uiteindelijk wordt er een business-plan opgesteld en beslist de provincie.
 
Ik heb de afgelopen tijd dan ook regelmatig contact gehad met de secretaris (v) van Plaatselijk Belang Stroe. O.a. over de manier waarop er publiciteit kan worden gegeven aan de enquete.
 
's Avonds fractievergadering. Er is veel heen en weer geloop tussen de verschillende fracties over een motie die de werkgroep zorg (huisartsenpost) moet ondersteunen. Aan het eind van de avond is nog lang niet alles duidelijk geworden. Wij vinden dat de motie raadsbreed moet zijn, pas dan heeft het nut.
 
 
Dinsdag 20 december
Gisteravond is eindelijk de behandeling van het muziekcentrum geweest in de gemeenteraad.
 
Als fractie hadden we dit agendapunt heel goed voorbereid. Tenslotte had De Harmonie zijn nek enorm uitgstoken hiermee en het idee is mooi. Maar uiteindelijk komt het ook aan op de zakelijke afweging. Verschillende factoren hebben we laten meewegen in ons besluit.
 
De exploitatie is waarschijnlijk niet rond te krijgen. (er is hierover verschil van opvatting tussen het door de gemeente ingeschakelde onderzoeksbureau en De Harmonie). Er moet dus voortdurend geld bij. Gezien de vele projecten die de gemeente onder handen heeft vinden we dit nu niet verstandig. Ik moest even denken aan de vele vrijwilligers in De Glind die hun best doen om steun te krijgen voor hun zwembad voor veel minder geld.
Ook wordt er door de bouw een extra parkeerprobleem gecreëerd. Er zijn tenslotte toezeggingen gedaan aan de middenstandvereniging. Dit is niet zomaar op te lossen met een parkeerdek of een - kelder (bovendien zit dit niet ook in de kosten verrekend).
Een motie van onze kant om het gebruik van de zondag uit te sluiten haalde het niet. Ik begrijp absoluut niet waarom de SGP deze niet steunde. Het CDA vindt dat je geen respect voor iedereen hebt als je het muziekcentrum niet op zondag openstelt. Je beperkt dan anderen in hun mogelijkheden. Dat is onzin. Bovendien kun je dan van elke beperking zeggen dat je geen respect hebt voor degene die het betreft. Dan ben ik bijvoorbeeld benieuwd wanneer het CDA zal gaan voorstellen om de winkels te openen op zondag in onze gemeente. Tenslotte zijn er genoeg inwoners die dat ook wel willen, misschien?
 
Alles afwegende hebben we helaas onze steun moeten onthouden aan het raadsvoorstel.
Het voorstel heeft het overigens wel gehaald.
 
 
Woensdag 21 december
In de middag belde Dirk Klein, de medewerker integrale veiligheid van de gemeente over de afhandeling van de rondvraag die ik gesteld had in de raadsvergadering. In het wijkplatform De Wheem / De Maat, waar ik onlangs op bezoek was, werd gesproken over het probleem dat er geen verkeerscontrole uitgevoerd kon worden op de Noordersingel. De inwoners wilden dit graag, de gebiedsagent vond dit ook een goed idee, maar uiteindelijk gebeurde het niet. “Want,” zo was het antwoord van het verkeershandhavingsteam “de weg is niet goed ingericht".
Naar mijn idee is het zaak om dit punt eens beleidsmatig aan de orde te stellen in het politieoverleg door onze burgemeester, de portefeuillehouder.
 
In feite betekent dit namelijk dat we in dit land borden plaatsen met een bepaalde snelheid erop, maar in veel gevallen is de regel die we hiermee instellen (een bepaalde maximum-snelheid) niet af te dwingen. Kortom: mensen kunnen dit in feite aan hun laars lappen, want er wordt vaak toch niet gecontroleerd.
De zaak die in dit platform aan de orde werd gesteld is veel breder te trekken en dat maakt het natuurlijk beleidsmatig heel interessant! En dus is het politiek interessant.
 
De burgemeester belde al om 7.30 uur vanuit de auto de ambtenaar over deze kwestie (moet ik nu in het nieuwe groene boekje kijken of schrijf je kwestie nog altijd op deze manier?).
De zaak wordt aan de orde gesteld in het korpsoverleg en er zal een notitie volgen. Die notitie kan vervolgens besproken worden in de commissie bestuur. Ik ben blij dat de burgemeester dit grondig uitzoekt.
 
 
Donderdag 22 december
Gisteravond hebben we thuis de verfilmde biografie van Luther bekeken.  Net daarvoor had ik een van mijn kinderen geholpen met huiswerk overhoren voor een godsdiensrepetitie. En het ging net over Luther.
Een mooie samenloop van omstandigheden.
De film was werkelijk indrukwekkend. De macht van Rome werd heel goed neergezet. Daartegenover de ommekeer in denken bij Luther en de geestdrift die dat bij hem teweeg bracht!
Ik vind dat de makers van de film er heel goed in zijn geslaagd om dit weer te geven.
Een aanrader dus.

 
Vrijdag 23 december
Het kruispunt Stationsstraat/ Van Wijnbergenlaan wordt eindelijk veiliger voor de scholieren van JFC, GVP en de inwoners van de woonwijk De Vaarst!  In het verleden hebben we ons hiervoor al ingezet.
 
Vandaag kwam er een e-mail van een provinciale ambtenaar namens de gedeputeerde Mw. Marijke van Haaren.
In het verleden heb ik er in de commissie Grondgebied aangedrongen bij destijds wethouder Bakkenes en dit najaar bij wethouder Fledderus (waarbij het het eerst nog weer ‘vergeten’ was...) Vervolgens heb ik rechtstreeks contact gezocht met Mw. Van Haaren, zodat ze op twee manieren dit verzoek tot zich kreeg.
 
En dan nu de toezegging dat men dit (indien ook PS instemt – wat zeer waarschijnlijk is) gaat aanpakken.
 
Nu hoeven we tenminste niet ‘te wachten tot er eerst wat gebeurt’

 
Zaterdag 24 december
De dag staat verder in het teken van het naderende kerstfeest.
Gelukkig valt de mail voor mij vandaag al aardig stil ( enkele mailtjes tegen gisteren een kleine 30). Als moeder heb ik tenslotte ook nog een taak om een gezin te runnen....Gisteren snel een 3-gangenmenu bedacht voor twaalf mensen op Tweede Kerstdag.
Een menu waarbij ik zoveel  mogelijk onderdelen vantevoren kan klaar maken/ delegeren en/of kant en klaar uit de verpakking kan halen en opdienen.
 
Graag wens ik u een gezegend kerstfeest!
 
Tjitske Kuiper

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur mij dan een mail via: t.kuiperdehaan@chello.nl 

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 51 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.