Aantal keer gelezen5

Raadhuisplein 2 - week 27

vrijdag 04 juli 2008 19:15

Maandag 30 juni
De aula van de begraafplaats in Barneveld is al langer in beeld voor bepaalde aanpassingen, zowel van binnen als buiten. Het voorstel voor B&W nadert zijn voltooiing. Er is dringend behoefte aan een forse luifel bij de entree, zodat bij grote belangstelling de mensen in ieder geval droog in de rij kunnen staan rij.

Verder is het de bedoeling dat er een familiekamer wordt gemaakt. Een huiskamerachtige ruimte waar de familie in alle rust en op eigen tijden naar de overledene toe kan gaan als van opbaring thuis geen sprake kan zijn. De aula moet dan weer vele jaren voldoen aan eisen van de tijd.

Dinsdag 1 juli

Eén van de prachtige Barneveldse voorzieningen is de maaltijdvoorziening. Verzorgingshuis Elim met een professionele keuken maakt niet alleen de maaltijden voor d eigen bewoners maar ook voor mensen thuis. De bezorging ervan vond tot nu toe plaats m.b.v. een bestelauto van de gemeente. Vanaf vandaag zijn het er twee (voor de prijs van één) die niet meer in bezit zijn van de gemeente maar van de VCB en van de diaconie van de hervormde gemeente. Nu er twee zijn biedt dat nieuwe mogelijkheden. Er kan nu per klant wat meer tijd worden genomen, er is meer ruimte voor een praatje. Er is enige gelegenheid om te kijken of alles goed is met de cliënt.

Ik ben blij dat u in de krant een vrolijke foto ziet en dat u niet weet hoeveel voorbereidingstijd er mee gemoeid is geweest. Iedere betrokkene met zijn eigen wensen en inzichten, maakt het proces soms wel moeilijker.

Vanmiddag is het college op visite geweest bij het college van Veenendaal. Dat is een bijzondere gewaarwording. Het gemeentehuis waar je zelf 4 jaar hebt gewerkt, daar kom je nu als gast binnenwandelen. En toch was het boeiend om enkele oude bekenden te mogen spreken. Daar komt het verder weinig van omdat de provinciegrens daar erg belemmerend in is.

Woensdag 2 juli

Volgende week is de feestelijke opening van het Kulturhus in Kootwijkerbroek. Volgend jaar is er in Garderen ook een feestelijk moment te verwachten. Dan hopen we dat de Kruimelstaete in Garderen geopend kan worden. Voor dat het zover is moet er nog het nodige werk verzet worden door de kruimelstichting (ook vrijwilligers!). De toewijzing van de zorgwoningen moet nog plaatsvinden. En de invulling van het gebruik van de gemeenschapsruimte heeft ook nog aandacht nodig.

Het is het voornemen van B&W om aan de gemeenschappelijke ruimte die ook voor verenigingen en dagbesteding beschikbaar komt een fikse subsidie toe te kennen. Over de voorwaarden waaronder we dat doen hebben we een goed gesprek gehad. Daar komen we wel uit.

Vanmiddag met een WMO-cliënt gesproken. Zij en haar man waren ontstemd over de eigen bijdrage. En dan vooral over de informatie die daarover was verstrekt. Het is duidelijk dat we nog niet alles goed doen. Daarom ook dat het waardevol is als mensen kritisch willen meedenken. Deze mensen hebben toegezegd kritisch te willen meelezen als de nieuwe folder over de eigen bijdrage in concept klaar is. Keihard nodig dat de doelgroep meeleest en vanuit de praktijk commentaar geeft. Daar kan het alleen maar beter van worden.

Donderdag 3 juli

De speciale BOA-man voor de bestrijding van de hondenpoepoverlast is aan het werk gegaan. En daarom kwam hij ook bij mij kennis maken. We hebben het beleid en ook de reacties vanuit de samenleving kort besproken. Nog weer benadrukt dat we willen investeren in goede voorlichting en advisering. Als dat niet helpt bij bepaalde hondenbezitters moet de harde hand er aan te pas komen.

Ik respecteer deze man buitengewoon: hij heeft een ondankbare taak: mensen wijzen op hun foute gedrag en daar is niet iedereen van gediend. (regels vinden we goed, vooral voor anderen). Het zal ook aankomen op overtuigen: het is toch van de gekke dat die stront van een hond zomaaroveral zou mogen neerploffen?! Het is toch idioot dat je in een dicht bebouwd gebied in het schaarse groen niet kunt spelen zonder in de shit terecht te komen?

En het zou geweldig zijn als we vanuit de wijkplatforms zouden horen dat de overlast duidelijk afneemt door de inzet van de BOA.

Zodra de BOA goed is ingewerkt nodigt hij me uit om een uurtje mee te gaan. Vooral ook om de hondenbaasjes tegen te komen en te horen hoe ze de nieuwe aanpak beleven.

De honden-BOA is er in het belang van de wijkbewoners; met zijn hulp wordt het nog leefbaarder voor iedereen!

Vrijdag 4 juli

En toen brak mijn vakantie al weer aan! Mijn weblog komt een dikke maand stil te liggen. Het gemeentehuis van Barneveld is voor een poosje niet mijn dagelijkse onderkomen. Ik geloof dat ik wel toe ben aan een poosje rust. Ik vind dat ik hard heb gewerkt het afgelopen half jaar en dat het niet altijd van een leien dakje is gegaan. Dat is niet erg. Maar dan is een poosje vakantie ook een welkome zegen.

Mijn vakantie begint anders dan hij zal eindigen. Ik gebruik de vakantie o.a. om in het huwelijk te treden! Ik verlaat vandaag het gemeentehuis als vrijgezel en kom er over een maandje terug als gelukkige echtgenoot.

Ik ben een dankbaar mens om wat God me geeft. Het leven is niet altijd gemakkelijk, wie weet daar niet van mee te praten? Maar wat geweldig om het leven weer met een ander te mogen delen!
Ik gooi het toetsenbord nu aan de kant. Ik wens u allen een goede tijd van rust en ontspanning. En wie weet klinkt de weblog vanaf augustus wel een beetje anders van toon omdat er iemand over mijn schouders meeleest. Wie weet.

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie of stuur een mail naar l.verweij@barneveld.nl

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2008 > juli