Aantal keer gelezen6

Komt er in Kootwijkerbroek een sportzaal of hal

Sporthalvrijdag 11 juli 2008 18:01

Dat is de vraag die de ChristenUnie tijdens de kadernota naar voren bracht. De onderstaande discussie is gevoerd tijdens de raadsvergadering van 10 en 17 juni 2008.

U vraagt zich af: wat is het verschil? Het belangrijkste verschil zit in de grootte van het gebouw. Een sportzaal is prima geschikt voor bewegingsonderwijs voor de basisscholen en een deel van de sportverenigingen. Maar bijv. korfbal, volleybal en zaalvoetbal hebben voor hun wedstrijden meer ruimte en dus een hal nodig.

Vooral de korfbalvereniging DWS moet dus in Barneveld hun wedstrijden spelen en dat regelmatig op zaterdagavond omdat er anders geen plek is. De huidige sportzaal in Kootwijkerbroek het Kamphuis is veel te klein. Zo kunnen de basisscholen alleen al niet voldoende uren bewegingsonderwijs geven omdat de zaal de hele week bezet is. Daarom moet er een zaal of hal bijkomen.

De eerste reactie van de wethouder was dat een een extra zaal voldoende zal zijn in Kootijkerbroek. Een hal zou te weiniggebruikt worden en daardoor te duur zijn. Dat vonden we als Christenunie te kort door de bocht. Het dorp Kootwijkerbroek groeit wat inwonersaantal betreft. De behoefte aan sport zal dus flink toenemen. Ook zal de aanwezigheid van een hal ook meer gebruik opleveren. Daarom hebben we een amendement ingediend waarin de wethouder wordt opgeroepen om in overleg te treden met de klankbordgroep Kootwijkerbroek om een goede behoeftepeiling en kostenplaatje te kunnen maken. De wethouder heeft toegezegd dit te zullen doen en daarom konden wij ons amendement weer intrekken.

Dit overleg is zo belangrijk omdat de klankbordgroep bezig is met het maken van een dorpsplan waarin verschillende maatschappelijke voorzieningen een plek krijgen. Zoals de Puurveense molen, de fietscrossclub, de 16 km club, de scholen en ook de sporthal. En het is niet verstandig als de wethouder hierop vooruitloopt. Kootwijkerbroek wacht liever een jaar dan nu al een zaal te bouwen. En als Kootwijkerbroek hier achter gaat staan kan het wel eens een heel mooi plaatje worden.

Jaap van den Top

« Terug

Archief > 2008 > juli