Aantal keer gelezen5

Barneveldse krant: Zorgen over veiligheid Valleilijn

Valleilijntreinvrijdag 04 juli 2008 08:11

De CDA-statenfractie stelde woensdag tijdens de vergadering van provinciale staten vragen over de veiligheid van de Valleilijn. ,,We krijgen te horen dat machinisten op deze lijn regelmatig een rood sein negeren.

Eerder al bleek uit onderzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat dat in de periode december 2006 tot september 2007 maar liefst negen keer een rood sein werd genegeerd. Connexxion, vervoerder op de Valleilijn, beloofde daarop de opleiding voor machinisten te verbeteren. ,,Het gebeurt nu nog steeds. Blijkbaar schort er dus ook nog wat aan de begeleiding van de machinisten wanneer ze hun diploma hebben gehaald", stelt Schol. ,,Daarnaast schijnt het zo te zijn dat machinisten in sommige situaties toestemming krijgen van de verkeersleiding om door rood te rijden. Dat maakt de situatie er niet duidelijker op. Daarom willen we hier graag zo snel mogelijk zekerheid over."

Gedeputeerde Marijke van Haaren gaf aan de zorgen te delen en binnenkort in gesprek te gaan met Connexxion, om navraag te doen naar de begeleiding van nieuwe machinisten.

Onlangs kaartte de ChristenUnie in Barneveld dit probleem aan bij wethouder Gerrit Tijmensen. De wethouder beloofde zich in te zetten om hierover in overleg te treden met provincie, ProRail en Connexxion. ,,Dit mag niet gebeuren, dat ben ik met u eens."

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > juli