Algemeen Dagblad: Blowverbod rukt op

blowverboddinsdag 29 januari 2008 19:44

BUNSCHOTEN - Het blowverbod rukt op. Na Barneveld wil ook de gemeente Bunschoten het gebruik van softdrugs op straat aan banden leggen.

Het Bunschotense college van burgemeester en wethouders wil het roken van een joint bijvoorbeeld verbieden in het Bunschotense uitgaanscentrum. Een blowverbod moet voorkomen dat het gebruik van softdrugs als normaal wordt beschouwd, aldus een woordvoerster van het college. ,,Blowen valt ook onder hinderlijk gedrag.’’ De gemeenteraad van Bunschoten moet nog instemmen met de maatregel.

Bunschoten is niet de eerste gemeente in de regio die het gebruik van softdrugs wil inperken. De gemeenteraad van Barneveld vergadert dinsdagavond over het verbieden van softsdrugs rond scholen. Beide gemeenten willen het verbod mogelijk maken door de algemene plaatselijke verordening (APV) aan te passen.

In het Barneveldse voorstel mag binnen een straal van 500 meter rond onderwijsinstellingen in de gemeente niet meer worden geblowd of in softdrugs worden gehandeld. Ook het vervoeren en het bezitten van drugs wordt daar verboden. Barneveld wil met het verbod voorkomen dat scholieren in aanraking komen met softdrugs.
Bron: Algemeen Dagblad, 29 januari 2008

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'Algemeen Dagblad: Blowverbod rukt op'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008 > januari