Barneveldse krant: Pro’98: ‘Gedupeerden WMO compenseren’

ramen wassen2dinsdag 15 januari 2008 15:58

De fractie van Pro’98 in Barneveld maakt zich zorgen over mensen met een persoonsgebonden budget (PGB) die fors moeten inleveren. De gemeente moet dat compenseren, vindt de partij.

Via een PGB - verstrekt in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) - kunnen mensen zelf zorg inkopen. ,,We lezen bijvoorbeeld in het blad Binnenlands Bestuur dat mensen er fors op achteruit gaan. We krijgen hierover ook vragen van burgers uit onze gemeente’’, stelt raadslid Adri den Dunnen in een brief aan burgemeester en wethouders.

Den Dunnen vraagt zich af of wethouder Leen Verweij op de hoogte is van deze problematiek. Het raadslid wil weten hoeveel mensen in de gemeente Barneveld gebruik maken van een persoonsgebonden budget en hoeveel er substantieel op achteruit gaan. ,,En wat de oorzaak daarvan is. Schieten wij als gemeente tekort in deze als het gaat om de compensatieplicht?’’ Het raadslid wijst erop dat staatssecretaris Jet Bussemaker vindt dat gemeenten in dit geval geld moeten bijleggen. ,,Hoe snel gaat de wethouder de gedupeerden compenseren en wanneer krijgen deze mensen hiervan bericht?’’

Mocht de wethouder gedupeerden niet willen compenseren, dan staat dat volgens Pro’98 haaks op een door de raad aangenomen motie. Daarin wordt uitgesproken dat het voorzieningenniveau minimaal op peil moet blijven.

Bron: Barneveldse krant

Labels
Wethouder

« Terug

Archief > 2008 > januari