Aantal keer gelezen2

Huisartsenpost in Barneveld: een aanwinst!

huisartsenautovrijdag 29 september 2006 09:48

Het heeft de nodige moeite gekost, maar gelukkig komt er dan toch nog een huisartsenpost in Barneveld. Tijdens de raadsvergadering op 27 september werd gevraagd geld voor de verbouwing van het Hulpverleningscentrum beschikbaar te stellen. Alle fracties waren voor.

Hieronder de bijdrage van Ed Blankenstijn:

“Niet verwacht en toch gekregen, dat kun je wel zeggen van de dependance van de huisartsenpost. Wat een moeite is er gedaan om deze naar Barneveld toe te krijgen en hoeveel inspanningen zijn er niet aan voorafgegaan. Velen hebben wellicht met mij gedacht “die komt er nooit meer”. Vooral de vasthoudendheid van de werkgroep zorg, waarin vertegenwoordigers van diverse organisaties en instellingen samenwerkten met politici (dat waren namens de raad Adrie den Dunnen en Kees v.d. Werf), heeft tot dit mooie resultaat geleid. Alle hulde voor deze mensen, maar ook voor de burgemeester die met zijn inspanningen het laatste duwtje heeft gegeven.

Dat er gekozen is voor de lokatie van het Hulpverleningscentrum is om verschillende redenen ook naar onze mening de beste keus. Ook was het Verpleeghuis Norschoten een goede optie, maar vanwege de aanrijtijden is daar niet voor gekozen. Ook al was dit goedkoper geweest. Wij kunnen ons vinden in de samenwerking van de huisartsenpost en Apotheek Asklepios, zodat er beschikt kan worden over een volledig assortiment geneesmiddelen.

Voor de bewoners van de gemeente Barneveld zal deze dependance van de huisartsenpost een grote verbetering zijn v.w.b. de benodigde geneeskundige hulp in het weekend. Een verdere uitbreiding vinden wij ook een goede zaak.
Omdat dit wordt gerealiseerd op initiatief van de gemeente Barneveld is het ook te begrijpen dat de kosten voor rekening van de gemeente komen, alhoewel het natuurlijk helemaal mooi zou zijn geweest als Agis hieraan zou meebetalen.
Vanwege de tijdsdruk vindt er helaas geen meervoudige aanbesteding plaats. We zijn door de wethouder overtuigd dat we het risico niet kunnen nemen dat de vestiging niet op tijd gereed zou zijn.

Tenslotte wil ik namens onze fractie nogmaals uitspreken dat wij heel blij zijn met deze dependance van de huisartsenpost, een aanwinst voor onze bewoners en wil ik allen die hieraan hebben meegewerkt hartelijk bedanken voor hun inzet, geduld en vasthoudendheid”

« Terug

Reacties op 'Huisartsenpost in Barneveld: een aanwinst!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > september