Aantal keer gelezen3

ChristenUnie presenteert verkiezingsprogramma Sámen Barneveld

vrijdag 27 januari 2006 22:43

Op vrijdagavond 27 januari heeft de ChristenUnie het nieuwe  verkiezingsprogramma gepresenteerd in lunchroom De Rozerie in Barneveld. Lijsttrekker Tjitske Kuiper heeft het programma overhandigd aan de heer Ruiter van de Rozelaar, de heer Roggeveen van verpleeghuis Norschoten en de heren Van Diermen en Heek van de nieuwe VMBO-school, die ontstaat na de fusie van Christiaan Huygens en Groen van Prinsterer.

Drie speerpunten
De ChristenUnie gaat met drie speerpunten de verkiezingen in:

  1. Goede invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning
  2. Goed onderdak voor de scholen
  3. Transparante overheid, die luistert naar de de inwoners

Kuiper gaf bij de presentatie van het programma een toelichting op deze drie speerpunten.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) gaat een grote verandering geven in de verlening van zorg en welzijn. Waar nu nog veel geregeld wordt door de (landelijke) overheid, zal straks eerst aan de zorg- of hulpbehoevende gevraagd worden zelf zorg of hulp te regelen. De ChristenUnie vindt het erg belangrijk dat deze drastische verandering goed wordt doorgevoerd.

Als dat niet gebeurt, worden mensen die het toch al niet makkelijk hebben getroffen. De ChristenUnie heeft in maart 2005 al een thema-avond belegd over de WMO, in de komende weken zal de ChristenUnie via een notitie haar mening geven over de manier waarop de WMO in Barneveld ingevoerd moet worden en wat daarbij de actiepunten moeten zijn. De Rozelaar en Norschoten, vertegenwoordigd door respectievelijk Ruiter en Roggeveen, zijn twee duidelijke voorbeelden van de manier waarop de ChristenUnie de zorg voor de zwakkeren vorm wil laten krijgen. In de Rozerie, waar het verkiezingsprogramma werd gepresenteerd, werken mensen met een beperking. Op deze manier kunnen ze op een mooie manier blijven deelnemen aan de maatschappij. Ook verpleeghuis Norschoten, die onlangs de zorgtrofee van de ChristenUnie heeft gekregen, laat zien dat mensen in een verpleeghuis op een warme en waardige manier verzorgd kunnen worden.

Het tweede speerpunt is de onderwijshuisvesting. De ChristenUnie vindt dat onderwijshuisvesting beter kan. Het onderhoud van de huidige schoolgebouwen laat te wensen over en broodnodige nieuwbouw laat erg lang op zich wachten. Om dit speerpunt concreet te maken, heeft Kuiper het verkiezingsprogramma uitgereikt aan de vertegenwoordigers Van Diermen en Heek van de fusie-school Christiaan Huygens en Groen van Prinsterer.

Als derde speerpunt wil de ChristenUnie ervoor zorgen dat de gemeentelijke overheid meer transparant wordt. Inwoners weten maar al te vaak niet waar ze terecht moeten en hoe procedures lopen. Bovendien is het beeld dat de gemiddelde inwoner van Barneveld van onze gemeente heeft niet al te positief. De ChristenUnie hecht aan een overheid die voor de inwoners klaarstaat en duidelijk is in haar handelen. Raadsleden, wethouders en ambtenaren moeten naar de inwoners toegaan, in plaats van wachten totdat de inwoners naar hen toekomen.

Deze drie speerpunten passen prima in het motto Sàmen Barneveld, sàmen zorgen voor onze hulpbehoevende medemens, sàmen zorgen voor goed onderwijs en sàmen als inwoners en gemeentehuis zorgen voor een Barneveld om trots op te zijn!

Verkiezingsprogramma
Natuurlijk vindt de ChristenUnie meer dingen belangrijk dat de drie speerpunten. In het verkiezingsprogramma is per thema (sàmen Barneveld in wonen, werken, zorgen, binden en leven) opgenomen wat wij belangrijk vinden en wat we de komende jaren willen gaan bereiken.

Om het verkiezingsprogramma te lezen, kunt u op onderstaande link klikken. Om het programma op te slaan, kunt u met de rechtermuisknop, via de optie 'Doel opslaan als...' het bestand downloaden.

- Klik hier voor het verkiezingsprogramma (2,72 Mb groot, het openen kan dus enige tijd in beslag nemen)
-
Klik hier voor de verkiezingsposter

Een foto-verslag

Tjitske Kuiper licht het programma toe


Tjitske Kuiper geeft een toelichting op het verkiezingsprogramma.

Henk van Diermen geeft een reactie op het speerpunt Onderwijshuisvesting. Kees Heek luistert geamuseerd


Henk van Diermen gaat in op het speerpunt Onderwijshuisvesting. Naast hem Kees Heek.

Teunis Ruiter geeft zijn visie op het sociale gezicht van de ChristenUnie


Teunis Ruiter geeft zijn visie op zorg en welzijn.

Bram Roggeveen geeft zijn mening over de manier waarop het gemeentehuis zou moeten functioneren
Bram Roggeveen geeft zijn mening over de manier waarop het gemeentehuis zou moeten functioneren.

  

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie presenteert verkiezingsprogramma Sámen Barneveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > januari