Aantal keer gelezen1

Waarden- en normendebatten in de gemeente Barneveld

zwerfvuil_schoonmaakdag05.jpgdinsdag 11 april 2006 18:56

De gemeenteraad organiseert in samenwerking met wijkplatforms in de maanden april en mei een aantal waarden- en normendebatten. De gemeenteraad wil graag weten wat de bewoners als knelpunten ervaren en wil weten hoe dat aangepakt moet worden en door wie. Zij gaat graag in gesprek en nodigt de Barneveldse samenleving uit tot het voeren van een debat.

Verschillende kernen
In de maanden april/mei worden door de gemeenteraad in samenwerking met verschillende wijkplatforms zeven debatavonden en één jongerendebat georganiseerd. De debatten vinden in de verschillende dorpskernen plaats. In Barneveld zelf is een verdeling over drie gebieden en in Voorthuizen over twee gebieden gemaakt. Het eerste debat staat op 26 april gepland. Als input voor de debatten wordt onder andere gebruik gemaakt van een grote enquête naar veiligheid en leefbaarheid. Deze monitorresultaten worden tijdens de debatavonden gepresenteerd. De debatten zullen zich op concrete zaken in de verschillende kernen richten en ook aandacht schenken aan de taken en rollen van diverse partijen als het gaat om knelpunten en oplossingen.

Locatie debatten
Het eerste debat vindt op 26 april in het Johannes Fontanus College plaats en wordt georganiseerd voor bewoners en betrokkenen van de wijken Norschoten en De Vaarst. Aansluitend worden debatten georganiseerd op 8 mei voor Barneveld Centrum en de wijken Oldenbarneveld en De Lors (locatie nog onbekend), op 10 mei een jongerendebat (raadhuis), op 16 mei voor Voorthuizen wijken De Maat en De Wheem (’t Trefpunt), 18 mei in Kootwijk (’t Hilletje), 22 mei Barneveld Zuid en De Burgt (Christiaan Huygens), 24 mei voor Garderen (Dorpshuis De Koepel) en 30 mei voor Voorthuizen wijken de Kromme Akker, Zeelieden, Componisten en Hamburgerstraat (’t Trefpunt). In de kernen Zwartebroek/Terschuur, De Glind en Kootwijkerbroek hebben de wijkplatforms aangegeven niet mee te willen werken. Het wijkplatform van Stroe heeft nog geen beslissing genomen. In Zwartebroek/Terschuur zal een aparte presentatie van de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor worden gegeven.

Meer dan debat alleen
Parallel aan de debatten die in de verschillende kernen georganiseerd worden, kan er ook op de website worden gedebatteerd. Op barneveld.nl zal namelijk vanaf 19 april een forum worden ingericht. Ook is andere informatie zoals een agenda, stelling van de week en nieuwtjes over de debatten op de website te vinden.

De bewoners centraal
De bewoner staat centraal in de debatten. Naast individuele bewoners worden ook vertegenwoordigers van uiteenlopende maatschappelijke organisaties uitgenodigd om aan de debatten deel te nemen

Bron: Gemeente Barneveld

Link : Ed Blankenstijn over Waarden en Normendebatten in commissie Samenleving

Link: Waarden en Normendebat

« Terug

Reacties op 'Waarden- en normendebatten in de gemeente Barneveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.