Aantal keer gelezen36

Leen Verweij kandidaat-wethouder ChristenUnie

Leen Verweij3maandag 10 april 2006 18:45

Nu de ChristenUnie gevraagd is deel te nemen aan de gesprekken over het collegeprogramma en gevraagd is, als alles goed verloopt, een wethouder te leveren, wordt het de hoogste tijd om u nader kennis te laten maken met onze kandidaat-wethouder.

Leen VerweijLeen Verweij (1955) is momenteel wethouder in Veenendaal. Demissionair wethouder, zoals dat heet. De ChristenUnie keert helaas niet terug in het Veense college. Nu was Leen de tweede ChristenUnie-wethouder in dat college en was het, vanwege het teruggaan van vijf naar vier wethouders, sowieso niet waarschijnlijk dat Leen in het nieuwe college zitting kon nemen. Vandaar ook dat de Barneveldse ChristenUnie-afdeling enige maanden geleden al contact heeft gezocht.

Leen Verweij over zichzelf:
“Al meer dan de helft van mijn leven ben ik lid van de RPF en later de ChristenUnie. Ik ben geboren en getogen op een boerderij in Haastrecht.
Mijn studie Nederlands en geschiedenis in Utrecht bracht me in het voortgezet onderwijs. Via Leiden en Rouveen ben ik in Veenendaal op het Ichthus-College terecht gekomen. Naast mijn werk heb ik mijn doctoraalstudie afgerond en nog een tijdje rechten gestudeerd. Op het Ichthus kwam ik in 1996 in het management terecht.

In Staphorst had ik al een keer bij de gemeenteraadsverkiezingen als opvulling op de lijst gestaan. Toen ik in 1986 in Veenendaal neerstreek, vroeg men mij binnen een jaar in het bestuur van de RPF/GPV. Door een verrassende groei van de fractie kwam ik in 1990 in de gemeenteraad. In 2002 volgde door de verrassende afronding van de collegeonderhandelingen mijn wethouderschap.

Tenslotte nog dit: ik zou voor geen goud mijn geloof in de Here Jezus willen missen, evenmin als mijn 4 zoons!”

Verweij is in als wethouder in Veenendaal verantwoordelijk geweest voor onder andere economische zaken, milieu, afvalbeleid, energiebeleid en personeel en organisatie.

Leen Verweij kenmerkt zichzelf als een doener. “Bij ons thuis op de boerderij schreven we ook geen dikke nota’s. Als het hooi droog was, moest het van het land.”

Over het contact met ‘het veld’ is hij ook duidelijk: “ik hecht er zeer aan een halve dag per week buiten het gemeentehuis te zijn. Dan ga ik op bezoek bij bedrijven, instellingen of andere belangengroepen. Daar zie je pas echt wat de uitwerking is van het beleid dat we op het gemeentehuis maken.”

Wilt u contact opnemen mt Leen Verweij : wethouder@barneveld.christenunie.nl

« Terug

Reacties op 'Leen Verweij kandidaat-wethouder ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.