Aantal keer gelezen2

Introductiecursus afgerond

donderdag 27 oktober 2005 19:30

Woensdagavond 26 oktober is de introductiecursus op positieve wijze afgesloten. Ongeveer 15 personen uit wijde omstreken hebben cursus bijgewoond. Eén cursist kwam zelfs uit Haarlem.
 
Niet alle cursisten waren lid van de ChristenUnie. Enkelen kwamen met het doel om na te gaan of zij ook werkelijk lid wilden worden. Twee van hen gaven zich op de laatste avond overtuigd op als lid.
 
De cursus bestond uit 3 avonden waarin aandacht gegevens is de grondslag van de ChristenUnie, hoe gebruiken we de Bijbel in de politiek, de geschiedenis van de christelijke politiek en van de ChristenUnie, rol en taak van de overheid, de ChristenUnie in actie en de Permanente campagne. Uiteraard kwamen de overeenkomsten en verschillen met andere partijen uitgebreid aan de orde.
  
De cursusleider, Evert de Graaf, is in zijn dagelijks bestaan wethouder voor de ChristenUnie in Putten. Voor zijn politieke carrière was hij leraar geschiedenis. Beide aspecten waren merkbaar: er sprak niet allen iemand met ruime politieke ervaring, maar ook met een groot historische bewustzijn en kennis. Het maakte deze cursus uitermate boeiend.
 
 Als dank ontving Evert van de kiesvereniging Barneveld het boek “Overmoed en onbehagen” van ex--minister de Vries.
De cursisten kijken met genoegen terug op een leerzame cursus! 

Cursist Jaap Godschalk

« Terug