Aantal keer gelezen13

Barneveldse Krant: Heimen Schuring nieuw op lijst ChristenUnie

dinsdag 11 oktober 2005 17:47

Op maandagavond 10 oktober heeft ChristenUnie Barneveld de kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van D.V. 7 maart 2006. De Barneveldse Krant was erbij en doet verslag. De krant besteedt onder andere aandacht aan Heimen Schuring, die op de tweede plaats van de lijst geplaatst is.

Heimen Schuring nieuw op lijst ChristenUnie

BARNEVELD - De ChristenUnie Barneveld heeft op haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 één nieuwe naam: Heimen Schuring. Hij is nummer twee na lijsttrekker Tjitske Kuiper. Achter hem volgen voormalig fractievoorzitter en lijsttrekker Frits Appelman en Henk Geurts.

Heimen Schuring, nieuw op de lijst van de ChristenUnieDat bleek tijdens de lijstpresentatie van de ChristenUnie maandagavond in hotel Heidepark. Momenteel heeft de partij vier zetels in de gemeenteraad.

Mocht dat volgend jaar meer worden, dan maakt ook Ed Blankenstijn, die zijn plek heeft moeten afstaan aan Schuring, een kans op een plek in de raad. Op de lijst staan verder Jaap van den Top, Henry Buitenhuis en Jannie Kamstra-Van Manen

Schuring, die drie jaar in Barneveld woont, staat onder meer zo hoog op de lijst vanwege zijn specifieke kennis op gebied van economie, zo geeft de fractie aan. De 33-jarige heeft een baan als Business Consultant bij Betalen & Sparen binnen de Rabobank in Utrecht. Kersverse fractievoorzitter Tjitske Kuiper denkt dat de kwaliteiten van Schuring hard nodig zijn om de economie, die ook in Barneveld nog kwakkelt, weer op de rails te krijgen.

Vijf zetels
Een selectiecommissie stelde na uitvoerig onderzoek de lijst samen. Dit tot tevredenheid van gehele fractie, aldus Kuiper. Zelfs Blankenstijn, die een plaatsje zakte, kan naar eigen zeggen goed met de vernieuwing leven.

,,Ik sta helemaal achter het zorgvuldig afgewogen besluit van de commissie en begrijp de argumenten. Bovendien, ik ben ervan overtuigd dat we gemakkelijk vijf zetels kunnen halen. Ik vrees niet voor mijn plek.” Appelman ging gisteravond ook nog even in op zijn aftreden als fractievoorzitter. ,,Ik heb aangegeven dat het mij, vanwege drukte op mijn werk, niet slecht uit zou komen wanneer ik een stapje terug zou kunnen doen. Ik heb niet gezegd: ik wil het sowieso niet. Maar wanneer de commissie mij gevraagd had opnieuw de kar te trekken had ik dat niet zomaar toegezegd. Met de keus voor Tjitske ben ik heel content."

Lef
Remco Tamminga van de selectiecommissie is eveneens blij met de nieuwe lijst. ,,We hebben gekeken naar kwaliteiten van de kandidaat, maar we wilden ook vernieuwing. Het is gemakkelijk iedereen te laten zitten waar hij zit. Er is moed en lef voor nodig veranderingen aan te brengen. Ik ben zeer tevreden.”

Bron: Barneveldse Krant, 11 oktober 2005

« Terug

Reacties op 'Barneveldse Krant: Heimen Schuring nieuw op lijst ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.