Barneveld vandaag: CDA: school niet té sober

schoolboekendonderdag 22 mei 2008 14:00

De kans op middelbaar beroepsonderwijs in Barneveld moet niet worden gefrustreerd door bezuinigingen op het gebouw van fusieschool De Meerwaarde. Die boodschap gaf Kees van der Werf het college gisteravond mee.

De gemeenteraad besprak gisteravond in de eerste ronde het beleid van vorig jaar en het vervolg daarop. Van der Werf constateerde, dat er wel een intentieovereenkomst met De Meerwaarde ligt, maar dat er verder nogal wat 'ruis' tussen school en gemeente is over de vraag, hoe de tegenvallende bouwkosten opgevangen moeten worden. Wethouder Leen Verweij antwoordde dat De Meerwaarde werkt aan een voorlopig ontwerp, waaruit de bouwkosten duidelijk moeten worden.

Daarnaast moet de gemeente zich afvragen, of ze wil bijdragen in de sportvoorzieningen, waardoor die ook voor competitiewedstrijden bruikbaar zouden zijn. Het CDA wil echter dat in die onderhandelingen extra ruimte voor mbo op de vmbo-school overeind blijft. "In het collegeprogramma staat dat we dat in Barneveld willen realiseren", aldus Van der Werf. In de huidige situatie heeft de Christiaan Huygensschool een contact met ROC A12, waardoor in Barneveld modules uit het eerste en tweede jaar van het mbo aangeboden kunnen worden.

Uiteindelijk moet de opleiding dan in Ede afgemaakt worden. Van der Werf vreest dat alles gedaan zal worden om een zo sober mogelijk schoolgebouw neer te zetten - zonder extra ruimte voor middelbaar beroepsonderwijs en al helemaal niet met extra ruimte voor méér mbo in de toekomst. "Hier ligt een kans en het is verdraaid jammer, als die nu om zeep geholpen wordt doordat we te weinig willen investeren." Verweij zei toe één en ander in zijn regulier overleg met ROC A12 zeker mee te nemen, maar wees er ook op dat het mbo geen risicodragende partner in de schoolbouw is, maar een huurder van ruimte.

Bron: Barneveld vandaag

Labels
Onderwijs
Wethouder

« Terug

Archief > 2008 > mei