Barneveldse krant: ‘Meerwaarde unieke kans voor Barnevelds mbo-onderwijs’

veller vanuit de luchtdonderdag 22 mei 2008 14:10

De Meerwaarde gaat op de nieuwe locatie aan de Hessenweg géén volwaardig mbo-pakket aanbieden. Dat antwoordde wethouder Leen Verweij woensdagavond op vragen van Kees van der Werf (CDA).

,,Wij willen graag volwaardig mbo-onderwijs in Barneveld, dat staat ook in het collegeprogramma. Het zou jammer zijn als dat niet lukt doordat het extra kosten met zich meebrengt. Hier ligt een kans’’, aldus het raadslid. Volgens Verweij komt er zeker een aantal mbo-opleidingen naar Barneveld, maar betreft het geen volledig aanbod. ,,Het gaat om specifieke richtingen en dan met name voor het eerste en tweede leerjaar. Een mbo-school investeert niet in gebouwen, dus dat maakt het traject voorzichtiger.’’

Het bestuur van De Meerwaarde gaf eerder al aan dat de kosten van de nieuwbouw aan de Hessenweg waarschijnlijk hoger uitvallen dan gepland. Dit vanwege gestegen bouwkosten ,,We hopen op korte termijn van de school te horen of er eventuele overschrijdingen zijn en dan gaan we ons als college daarover buigen’’, legde Verweij uit.

Bron: Barneveldse krant

Labels
Onderwijs
Wethouder

« Terug

Archief > 2008 > mei