Barneveldse krant: Forse investering gemeente Barneveld in bibliotheken

Bibliobus stop in Kootwijkerbroekdonderdag 15 mei 2008 16:44

De gemeente Barneveld gaat de komende jaren flink investeren in het bibliotheekwerk. Dat bleek woensdagavond tijdens de raadsvergadering.

De gemeenteraad stemde in met het voorstel van het college van b. en w. om 105.639 euro uit te trekken voor een nieuwe bibliotheek in Kootwijkerbroek en stelt daarnaast jaarlijks 63.873 euro beschikbaar om tekorten van de bibliotheek op te vangen. Wel waren er vooral bij de ChristenUnie, SGP en CDA zorgen over de toekomst van de bibliobus, die de kleine kernen van boeken voorziet. Wethouder Gerard van den Hengel benadrukte net als tijdens de commissievergadering in april dat hij van de provincie géén signalen heeft ontvangen zijn dat er plannen zijn om de subsidiekraan voor de bibliobus te sluiten.

Adri den Dunnen (Pro’98’) gaf aan de bieb in Kootwijkerbroek als een goede investering te zien, maar dat ze is geschrokken van de hoge kosten. ,,We hopen dat de wethouder ons in de toekomst eerder informeert over dergelijke zaken.’’

Van den Hengel antwoordde dat pas in een later stadium bekend is geworden wat de bibliotheek in Kootwijkerbroek zou gaan kosten.

Bron: Barneveldse krant

Labels
Fractie
In de media

« Terug

Archief > 2008 > mei