Aantal keer gelezen3

WisselBlog week 3 - Tjitske Kuiper

maandag 15 januari 2007 08:00

Zaterdag 20 januari

Op de cover van de Volkskrant bijlage van vandaag staat Tineke Huizinga. In het blad een uitstekend interview met haar. Ze doet het kamerwerk met hart en ziel. Tot nu toe blijft ze ook echt zichzelf daarbij. Ik ben blij dat ze de ChristenUnie fractie doorspekt met wat nuchtere doortastendheid. Ze werkt  keihard en kan nu het werk wat meer verdelen nu de fractie groter is geworden. Dat gun ik haar!

De media voelt zich wel een beetje ' verloren' nu de coalitieonderhandelingen zo achter gesloten deuren plaats vinden. Laat dat proces maar in alle rust en stilte doorgaan. Pas als er echt nieuws is kan de pers wel weer aan bod komen.  

Vanuit de VS is duidelijk geworden dat Hillary Rodham Clinton zich (feitelijk) kandidaat stelt binnen haar eigen partij in de hoop op het presidentschap. Een hele serieuze speler in het veld! Ik volg ook dat met veel belangstelling. Op CNN kunt u haar rechtstreeks beluisteren. Het is voor christenen moeilijk kiezen in het politieke speelveld van twee grote partijen (rest kan toch niet meekomen). Dat gaat heel spannend worden.

Vrijdag 19 januari

De storm is gaan liggen. Vanmorgen heb ik een rondje door het Schaffelaarse Bos gemaakt. Dat was af en toe klimmen geblazen. Er zijn veel bomen omgeblazen. Soms met wortel en al, maar ook regelmatig halverwege gewoon afgeknapt. Het zag er indrukwekkend uit. Het kasteel en de glazen theeschenkerij  zagen er nog goed uit gelukkig.

De twee enorme bomen voor de Hds staan er gelukkig nog te pronken en zijn niet tegen gebouw of over de weg gevallen. Een andere grote oude boom, nl die bij de parkeerplaats tegenover de Veluwehal (recht t.o. De Villa) is behoorlijk beschadigd. Een groot stuk is naar beneden gestort. gelukkig net in de bosjes en niet op een rij auto's, want dan had dat wel schade van 1 tot 2 ton opgeleverd.

Donderdag 18 januari

Er raast een fikse sorm over ons land. Gelukkig is het geen springtij...

Voor de derde keer in drie weken geeft het KNMI een weeralarm af. De samenleving probeert zo goed en zo kwaad het dagelijkse leven op te pakken, maar in de loop van de dag wordt duidelijk dat we met z'n allen maar er maar het beste toe doen als we zo spoedig mogelijk naar huis gaan.

Lastig als om drie uur blijkt dat er nog twee kinderen op school in Amersfoort zitten en opgehaald moeten worden. Treinen gaan inmiddels niet meer en via de media wordt dringend geadviseerd om niet meer de weg op te gaan. Uiteindelijk is iedereen veilig thuis gekomen en brult de storm enkele pannen van het dak.

Het is te hopen dat er niet veel doden en gewonden zullen vallen.

Woensdag 17 januari

De gemeente start een onderzoek naar de staat van onderhoud van de sportaccommodaties. Natuurlijk zijn de nieuw gebouwde voorzieningen in prima staat. Maar de oudere voorzieningen zijn hier en daar ronduit slecht. Zo weet ik uit eigen waarneming dat vorig jaar de gymzaal in de bloemenbuurt erg slecht was. Het is te hopen dat bij de storm van morgen de ramen niet uit de sponningen waaien..

Dit college van Bugemeester en Wethouders probeert duidelijk grip te krijgen op het geheel. Want voordat je met een goed (investerings)plan op de proppen kunt komen moet je ook weten hoe de huidige voorzieningen er bij staan. Steeds nieuwe plannen maken zonder zicht te hebben op zoiets wezenlijks als ' onderhoud' is ronduit onverstandig. Tenslotte heb je uiteindelijk toch met de financiële lasten van oud en nieuw te maken en is vooruit denken wel zo slim.  Ook al scoort dat electoraal misschien niet direct. 

Dinsdag 16 januari

Vandaag heb ik eindelijk maar eens geregeld dat we natuurstroom gaan betrekken van Nuon. Dat had ik natuurlijk al veel eerder kunnen doen. Je moet er gewoon even werk van maken. Klantnr opzoeken en de website openen enzo. Een mens kan zo lui zijn...

Ik wil ook graag de DVD van Al Gore eens zien. Ik ben ervan overtuigd dat er een klimaatprobleem is en dat we dat met z'n allen hooguit iets kunnen vertragen, maar oplossen? Daar ben ik heel sceptich over. Neemt niet weg dat je zelf moet doen wat je kunt.

Zo is het mooi dat ons gemeentehuis is ingericht met energiebesparende maatregelen. Lichten die automatisch uitgaan en temperatuur die vanzelf naar beneden gaat enz.

Nu de winkeliers nog overhalen om hun deuren dicht te doen. Het is te gek voor woorden dat de deuren meestal open staan en de verwarming op 'vol'. Zou de winkeliersvereniging hier niet eens een mooie aktie van kunnen maken? Als iedereen tegelijk meedoet, dan is het lijkt mij niet een te groot probleem voor de verkoopcijfers. Als klant koop ik dan liever bij een winkelier die de deur dicht doet vanwege ons klimaatprobleem. Plak maar een grote sticker op de ruit dat je hieraan mee doet en mij heb je als klant!

Maandag 15 januari
Het GVP en Christiaan Huijgens zien uit naar de scholenbouw waarbij ze hun samenwerking  en onderwijsvernieuwingen kunnen doorvoren. Er is op dit moment enige politieke discussie op de achtergrond over de gelden die ze in reserve zouden hebben opgepot. Een goede reserve is op zichzelf nog geen reden tot verdachtmaking is mijn mening. Dit zijn scholen die ook altijd een brede steun hebben gehad onder de bevolking en daardoor ook over voldoende financiële middelen konden beschikken. Goed beheer door de jaren heen kan de rest doen, zodat het eind van het verhaal een flinke spaarpot is. Daar is op zichzelf niets mis mee. Het is ook geen reden om hen daar om af te straffen. Integendeel!

Graag voeg ik daar een ander stukje verhaal aan toe wat misschien in het publieke debat een nuancering kan aanbrengen.

De boeken en schoolkosten zijn op het GVP een stuk lager dan op menig andere school. Ik heb begrepen dat dit mogelijk is dankzij het feit dat de school een flinke reserve heeft. Dit geeft de school meer armslag op menig gebied en stelt hen tevens in staat om de kosten voor de ouders een stuk lager te houden.  Hoe dit is bij het Christiaan Huijgens weet ik niet , maar ik kan mij iet soortgelijks voorstellen. 

Zondag 14 januari
Opnieuw ontvangen we gasten uit onze zustergemeente van Minsk(Belarus). Een vrouw met haar dochter. Zij is in navolging van haar man politiek aktief. Voor het minste of geringst hebben ze als leden van een oppositiepartij (grote) moeilijkheden te verduren. Ze heeft erover verteld tijdens de maaltijd gisteren.

Vandaag staan de ontmoetingen in en na de kerkdiensten centraal en in de middag heb ik ze meegenomen naar het raadhuis. Het is heel bijzonder voor hen om te merken hoe in ons vrije westen christenen politiek actief kunnen zijn en alle vrijheden genieten. Het feit dat ik de beschikking heb over een sleutel en gebruik kan maken van alle daar aanwezige faciliteiten verbaast hen. Ik heb hen de raadszaal getoond en ze vroegen of ze een foto mochten maken. Ook dat mag niet bij hen. Vervolgens waren ze onder de indruk van het feit dat ook oppositiepartijen een vergadermogelijkheid hebben en gebruik mogen maken van alles. Een bijzondere ontmoeting en het maakt jezelf weer bewust van onze rijkdom in velerlei opzicht!

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur uw e-mail naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 3 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.