Aantal keer gelezen3

WisselBlog week 24 - Tjitske Kuiper

zaterdag 10 juni 2006 19:02

Zaterdag 17 juni

Vandaag was in het Gelredome in Arnhem de eo-jongerendag. Het stadion was tot de nok vol. Zo'n 32.000 bezoekers. Een dochter van mij was samen met haar vriend onderdeel van de flying squad. Een team van zo'n 300 mensen die persoonlijke aandacht aan de aanwezigen proberen te geven. Deze massale bijeenkomst is ieder jaar uitstekend georganiseerd. Goede sprekers , geweldige muziek en veel ontmoetingen. Jongeren waarderen dit . Dat blijkt wel uit de bezoekersaantallen.

Vrijdag 16 juni

's Avonds veel kijkplezier voor de voetballiefhebbers in ons huis. Dat plezier werd in onze buurt echter bruut onderbroken door een plotselinge storing van het kabelcontact. Ik denk dat de directeur van UPC zo ongeveer de zwartste momenten meemaakte in zijn glanzende carriere. Op - voor velen zo'n belangrijk kijkmoment- valt de verbinding uit. Dit gebeurde in onze buurt. Ik weet niet hoe groot die storing was, maar de ergernis was duidelijk aanwezig. Ook internet kon niet gebruikt worden.

Bij iemand in de straat stond nog een caravan voor het huis met een ouderwetse antenne. Dat was tenminste nog een goede oplossing. Ook de schotelbezitters hadden geen problemen. Volgens mij moeten we al die 'ouderwetse' oplossingen maar gewoon blijven toestaan in Nederland. Een beetje overbezetting van het systeem (ongeveer 6 mln kijkers?) en we zijn geheel contactloos met onze kabels...

Donderdag 15 juni

Vanmorgen was er een gezamenlijk bericht in het ochtendblad van de vervoersorganisaties Evo en TLN. Er is nog steeds sprake van veel financiële schade door de files, alhoewel er dit jaar sprake was van iets minder sprake was van schade.

Vervolgens werd met name de spitsstrook tussen Barneveld en Hoevelaken genoemd. terecht zijn de betrokkenen van mening dat die strook zo snel mogelijk open moet. Het kan niet zo zijn dat file-rijden minder slecht voor het milieu is dan doorrijden van datzelfde verkeer.

Dat dit soort signalen vanuit de transportwereld de media in worden gestuurd is voor het onder de aandacht brengen bij de regering in ieder geval van belang.  

Woensdag 14 juni

Gisteravond even op de tribune in het raadhuis plaats genomen als toehoorder. De commissie samenleving vergaderde. De twee nieuwe wethouders mochten hierbij ook het woord voeren. Leen en Gerard deden het uitstekend. Ik begreep dat Dick Stellingwerf uit Ede ook nog even geweest was. Hij houdt zich ook goed bezig als ChristenUnie raadslid in Ede met de WMO. We zijn elkaar helaas net misgelopen.

Waarschijnlijk net op het moment dat ik nog een tijdlang bij de vergadering in de kantine van het wijkplatform Zuid 3 heb geluisterd naar de verhalen van de overlast van jongeren in die buurt. Er worden flink wat drugs gedeald vanuit een pand. De politie en de jongerenwerker houden zich er mee bezig. Als gemeente hebben we een nul-beleid afgesproken . Geen coffee-shops, maar daarmee is onze gemeente natuurlijk nog niet drugsvrij. Het wijkplatform is goed bezig. Hulde voor hen die zich hier vrijwillig voor inzetten.

Dinsdag 13 juni

Een van de raadsvoorstellen deze maand behelst het schrappen van overbodige regels van gemeentelijke zijde. Al eerder is er een groepje regels naar de prullenbak verwezen. Nu volgt er weer een groepje voorstellen. Met v.d. Hengel aan het roer zal dat vast wel goed lukken! Helemaal uniek is dit alles niet. In bestuurlijk Nederland wordt steeds meer erkend dat de regelzucht nogal grote proporties aanneemt. Het is goed om zowel vanuit het gemeentehuis als vanuit de inwoners en het bedrijfsleven te zoeken naar die onderdelen die overbodig zijn of zinloos.

Elders op onze site vindt u een oproep om hier met ons over na te denken. Reik ons als ChristenUnie of de gemeente ideeën aan en dan kunt u er van op aan dat hier serieus naar gekeken gaat worden.

Maandag 12 juni

Vanochtend voor het eerst overleg in het nieuwe gemeentehuis. terwijl ik met Leen Verweij ín z'n werkkamer zat te overleggen ging opeens het licht uit. Het is dus echt waar! In dit gemeentehuis gaat heel hard gewerkt worden om via sensoren niet de kans te lopen dat de verlichting automatisch uitgeschakeld wordt. Pas als er weer beweging is in de kamer gaat het licht weer aan.

Even enthousiast met de armen zwaaien bleek voldoende om weer helder licht te mogen ontvangen.. Een ambtenaar of wethouder die dus langer dan 20 minuten over een kemmend probleem peinst of langer dan 20 minuten in een nota leest wordt voortaan afgestraft.

Ik ga daar in de zon thuis eens RUSTIG over nadenken of ik dat een positieve gang van zaken vind of juist niet.

Zondag 11 juni

De eerste avonmaalszondag na pinksteren. Extra bijzonder deze keer door de acht Zuid-Afrikaanse gasten uit Reagile. Samen deze viering 'doen' is christen-zijn over grenzen. Er was nog een 'gast' uit de PKN -kerk. Dit is bij mijn weten de eerste keer dat ook hier grenzen overschreden worden tussen deze kerken. Mooi!

Voor veel jongeren die pas belijdenis hebben gedaan was het ook de eerste keer brood en wijn. In veel opzichten dus extra feestelijk.

Ondertussen richtte de rest van ons dorp zich op de doelpunt- mogelijkheden op het groene veld.  Er was een stuk minder verkeersherrie op de straat achter ons huis. Prettig. Wat mij betreft mag dit wel even zo blijven allemaal. Hoezo vrouwen houden niet van voetbal?


Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur dan een email via t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 24 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.