Aantal keer gelezen3

WisselBlog week 23 - Heimen Schuring

maandag 05 juni 2006 18:57

Zaterdag 10 juni – Feest in Oldenbarneveld
Vandaag was het feest in Oldenbarneveld. Vanaf de rotonde aan de Plantagelaan wisten we al waar we moesten zijn: de muziek schalde ons tegemoet.

De wijk is prachtig geworden. Dat wisten we natuurlijk al; net nadat de nieuwe raad geïnstalleerd was, hebben we een rondleiding gehad door de wijk. Het Oldenbarneveldplein is een mooie plek voor een feest of voor ontmoeting.

Dat je er goed kunt feesten, bleek vandaag. Dat je er goed kunt ontmoeten, heeft de hangjeugd inmiddels ook ontdekt, tot verdriet van omwonenden.

Hoe moet je omgaan met hangjongeren? De jeugd moet ergens een plek hebben, waar ze kunnen doen waar ze goed in zijn (hangen). Maar wat moet je als blijkt dat het hangen negen van de tien keer gepaard gaat met veel overlast? Een integrale aanpak, via het wijkplatform, lijkt het meest succesvol. Als de buurt het zelf niet meer kan oplossen, komt de jongerenwerker. Als dat niet lukt komt de wijkagent, die kan in het uiterste geval gebiedsontzeggingen opleggen. Hopelijk komt de buurt er zelf uit. Dat zou een mooi staaltje zijn van sámen (Olden)Barneveld! U weet wel: onze verkiezingsslogan.

Vrijdag 9 juni – Voetbal en politiek
Aan het begin van de avond heb ik een gedeelte van de wedstrijd Duitsland – Costa Rica bekeken. Niet omdat ik zo’n voetbalfan ben (het doet me eigenlijk niets), maar omdat mijn zoon helemaal enthousiast is. En dan is het wel zo leuk om samen te kijken.

De komende weken staan bol van de voetbal. Dat heeft ongetwijfeld effect op de opkomst bij vergaderingen. Spijtig genoeg voor voelbalminnende raadsleden vergaderen we de komende weken nogal eens.

Woensdag 15 juni: commissie Samenleving, of toch maar Duitsland – Polen?
Donderdag 16 juni: commissie Grondgebied, of Zweden – Paraquay?
Ga zo maar door.....

Het raadslidmaatschap is soms best zwaar. Vooral als je van voetbal houdt…..


Donderdag 8 juni - Auditcommissie
Vanavond hebben we als auditcommissie vergaderd met de accountant. Goede discussies! Het was een prettig gesprek over de bevindingen van de accountant, hoe zij hun werk doen en wat wij in 2006 extra willen laten controleren. De wethouder Financiën en de directeur Bedrijfsvoering waren aanwezig als toehoorder. Het is handig dat zij uit de eerste hand horen wat er besproken is tussen de accountant en de auditcommissie. Toehoorder betekent wel: niks zeggen. En dat vond de wethouder best moeilijk. Gelukkig mocht ie na afloop z'n mond weer open doen....


Woensdag 7 juni – Vergaderstukken raadsvergaderingen
Vanwege Pinksteren en aansluitend mijn afwezigheid kom ik vanavond pas toe aan het opentrekken van de dikke enveloppen van het gemeentehuis. Ze bevatten de vergaderstukken voor de komende commissie- en raadsvergaderingen. Bijna twee centimeter aan leesvoer (dubbelzijdig bedrukt natuurlijk). En dat bovenop de stukken die we al hadden…

De raadsvergadering op 20 juni gaat over de Kadernota en het jaarrapport. Op 27 juni hebben we reguliere raadsvergadering met een agenda van 22 punten. Zucht. Ik ga maar snel stoppen met bloggen, kan ik de stukken gaan lezen….


Dinsdag 6 juni – UMTS veilig… 
Ik ben vandaag en morgen voor m’n werk op stap en ben ’s avonds dus niet thuis. Om toch niet verstoken te blijven van ons lokale nieuws, is digitale versie van de Barneveldse Krant een uitkomst.

Een bericht uit de BK: UMTS-straling is volgens staatssecretaris Van Geel niet gevaarlijk. Onderzoek wijst ondubbelzinnig uit dat er geen gevolgen voor de gezondheid van mensen zijn aan te tonen. De staatssecretaris – en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de telco’s met hem – verwacht dat gemeenten hun bezwaren wel zullen laten varen. Ik heb toch wat moeite met dat soort onderzoeken. Er is niet aan te tonen dat de straling gevolgen voor de gezondheid van mensen heeft. Is daarmee dan ook aangetoond dat de straling geen gevolgen heeft voor de gezondheid? Dat staat er niet. Sterker nog, in de samenvatting van het onderzoeksrapport staat onderaan pagina 3 dat er “geen conclusies kunnen worden getrokken over gezondheidsrisico’s als gevolg van (…) chronische blootstelling door UMTS-basisstations.” Dit lijkt me voer voor verdere discussie……


Zondag 4 en maandag 5 juni
- Pinksterfeest
Het is alweer feest! Tien dagen na de Hemelvaart van Jezus Christus vieren we de komst van de Heilige Geest.

Heerlijk zo'n lang weekend zonder politiek. Alhoewel, afgelopen zaterdag lagen de kadernota, de Berap (bestuursrapportage) en het jaarrapport wel open. Op 20 juni vergaderen we de hele dag over de doelen (in jargon: 'de kaders') voor 2007. En dat vergt de nodige voorbereiding.


Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur dan een email via h.schuring@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 23 - Heimen Schuring'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.