Aantal keer gelezen3

ChristenUnie: minder regels voor welstand

moderne architectuurvrijdag 30 juni 2006 09:51

Op 27 juni heeft de gemeenteraad gesproken over het voorstel om welstandsregels te verminderen. De ChristenUnie is daar warm voorstander van, de regels rond welstand zijn ingewikkeld en voor de inwoners vaak onbegrijpelijk.

 
Onderstaand de bijdrage van Frits Appelman.

In bestuurdersland is het inzicht is doorgebroken allerlei regels te verminderen of te vereenvoudigen. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, moet je inderdaad gaan kappen en snoeien.
Het Welstandsbos is groot en moeilijk toegankelijk. Allerlei inwoners die er doorheen willen, lopen schrammen en kleerscheuren op voordat ze het bos weer uit zijn. En daarover klagen ze dan.
Het voorstel om het Welstandsbos opener te maken juicht de ChristenUnie daarom van harte toe. Momenteel is er zelfs een omweg mogelijk: in een deel de toekomstige wijk “Veller” kan men zijn eigen weg kiezen. Wij zijn benieuwd hoe dat uitpakt en of het gegevens oplevert voor verdere regelsnoei.
Wel willen we graag dat het ondernemende inwoners goed duidelijk is welke wegwijzers en paddenstoelen zijn moeten volgen. Immers, velen denken aan een half woord genoeg te hebben en lopen de kans later alsnog zelf voor de bijl te gaan.
We willen daarom duidelijke en frequente communicatie, via de krant of een folder of gewoon aan de balie van het gemeentehuis.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: minder regels voor welstand'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.