Aantal keer gelezen20

Heimen Schuring in de Barneveldse Krant: "Soms gaat het te hard in de raad"

Heimen_Landscapemaandag 20 maart 2006 20:38

Veel ogen zullen de komende raadsperiode gericht zijn op Heimen Schuring (33). De nieuwbakken politicus van de ChristenUnie belandde bijna vanuit het niets op plaats 2, achter fractievoorzitter Tjitske Kuiper.

Na de nodige omzwervingen belandde Apeldoorner Schuring ruim drie jaar geleden in Barneveld. Samen met zijn vrouw Alma en kinderen Anne, van 8, Stefan van 7 en Mirjam van 4, betrok Schuring een woning aan het Hertespoor. Korte tijd later klopte de ChristenUnie aan bij huize Schuring en in januari 2004 nam Schuring plaats in het bestuur. Politiek beviel de Business Consultant wel. Het duurde dan ook niet lang of hij stelde zich beschikbaar voor een verkiesbare plaats. De ChristenUnie zag dat wel zitten en inmiddels heeft Schuring zijn eerste raadsvergadering al weer achter de rug.

Van huis uit is Schuring automatiseerder. ,,Ik heb in Zwolle HEAO Bedrijfskundige Informatica gedaan, maar belandde toen al snel in het accountantsvak.” Schuring leerde het klappen van de zweep bij de relatief kleine bank Staal Bankiers. Nu werkt hij bij Rabobank Nederland in Utrecht, waar hij al verschillende functies vervuld heeft. Tegenwoordig ondersteunt hij het management bij strategievorming, verandertrajecten en andere adviesklussen.

Financiële zaken
Binnen de ChristenUnie gaat Schuring zich logischerwijs ook richten op de financiële zaken. ,,Dat is vanwege mijn vakkennis natuurlijk wel zo handig. Verder wil ik me sterk maken voor sociaal-christelijke politiek.” Schuring denkt dat zijn kwaliteiten vooral zitten in het goed kunnen luisteren naar mensen. Ook kan hij zich naar eigen zeggen vrij gemakkelijk dossiers eigen maken.

Wat het raadlidmaatschap inhoudt, weet Schuring al zo’n beetje. ,,Ik heb een heel aantal raads- en commissievergaderingen bijgewoond en ook over een heel aantal dingen meegesproken in de fractie. Of het debatteren mij ligt, is nog even afwachten. In één van mijn vorige woonplaatsen heb ik in de kerkenraad gezeten. Daarin werd nu en dan ook wel fors gediscussieerd. Soms is het mij wel wat te hard in de gemeenteraad, dan wordt er teveel op de man gespeeld. De discussie over de openstelling van het Muziekcentrum is daar een goed voorbeeld van. Maar misschien moet ik ook wel een wat dikkere huid ontwikkelen.”

Concreet
Eerlijkheid, rentmeesterschap, betrokkenheid en naastenliefde zijn belangrijke begrippen voor Schuring als het gaat om het uitvoeren van zijn taken bij de ChristenUnie. ,,Niet alleen tijdens de campagne naar de mensen gaan, maar ook na die tijd. Mensen opbellen en ze concreet vragen stellen aan de hand van een onderwerp dat speelt. Toen de discussie oplaaide over de openingstijden van de horeca in Barneveld, hebben we geïnformeerd bij omwonenden: Wat vinden jullie er nu van? Zo kun je concreet politiek bedrijven.”

Grote politieke ambities heeft Schuring niet. Wethouder zal hij voorlopig dan ook zeker niet worden, zo zegt hij. ,,Eerst maar eens zien wat het raadlidmaatschap mij brengt.”

Bron: Barneveldse Krant, 20 maart 2006

« Terug

Reacties op 'Heimen Schuring in de Barneveldse Krant: "Soms gaat het te hard in de raad"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.