Aantal keer gelezen32

Frits Appelman tijdens Live & in Concert: Ora et Labora

Frits Appelmanvrijdag 03 maart 2006 23:30

Een van de programma-onderdelen van Live & in Concert van 3 maart was de presentatie van de toekomstige fractie. Door de zaal waren vragen ingediend en die werden door de kandidaat-raadsleden beantwoord. Tijdens dit programma-onderdeel maakte Frits Appelman, de huidige fractievoorzitter, van de gelegenheid gebruik om nog enige woorden tot de zaal te richten in zijn hoedanigheid van fractievoorzitter (met Tjitske Kuiper als lijsttrekker ligt het namelijk in de rede dat zij door de nieuwe fractie tot voorzitter wordt gekozen).

Onderstaand de toespraak van Frits Appelman.

De ChristenUnie wil natuurlijk veel stemmen hebben en ook meer zetels, dan hebben we meer invloed op het beleid. Of dat ook gebeurt, hangt enerzijds af van onze trouw. Morgenochtend om 7 uur staan alle partijen weer op nul. Aan het eind van de dag weten we hoe de uitslag is en in die tussentijd zijn wij en u gaan stemmen. En per persoon is er maar één stem uit te brengen.
Laten we hopen da de ChristenUnie succesvol is. Bovenal hangt de uitslag echter af van Gods zegen. Mag ik u daarover een anekdote vertellen?

Toen ik een jaar of 15 was en mij voor politiek begon te interesseren, waren er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Op een zaterdagmiddag plakten mijn vader en ik posters op de borden in ons dorp. En toen we daarna helemaal verstijfseld thuis kwamen, dacht ik: “Als we nou geen 5 zetels halen, weet ik het niet meer”.
Maar toen ik op de verkiezingsdag naar school fietste, had de VVD er ’s nachts van alles overheen geplakt en ’s avonds hoorden we dat we weer 1 zetel hadden.
Mijn vader heeft mij toen het verschil uitgelegd tussen succes en zegen.

Succes is mooi, helaas meestal van korte duur.
Maar zegen draagt je en gaat met je mee.
Zonder zegen zal het niet lukken.

En daarom: Ora et Labora: de handen uit de mouwen, maar eerst gevouwen!
Sámen bidden, sámen werken!

De ChristenUnie rekent op U!

Frits Appelman

« Terug

Reacties op 'Frits Appelman tijdens Live & in Concert: Ora et Labora'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.