Aantal keer gelezen2

Barneveldse krant: Verweij recht tegenover Vink.

Leen Verweij 800zaterdag 24 februari 2007 18:38

BARNEVELD - Een nieuwe locatie voor de Burgtscholen aan de Woudseweg in Barneveld is absoluut niet aan de orde. Dat zegt wethouder Leen Verweij in een reactie op het voorstel van projectontwikkelaar Vink, eerder in deze krant.

Vink gaf zaterdag in deze krant aan de voorkeur te hebben voor een locatie van het nieuwe schoolcomplex aan de Woudseweg, waar nieuwe vestigingen van basisscholen de Prins Willem Alexanderschool, De Fontein en ‘t Valkhof een onderkomen zouden kunnen krijgen. Deze plek ligt volgens de projectontwikkelaar centraler in de nieuwe wijk en de grond is al eigendom van CV De Burgt, het bedrijf waarbinnen Vink en gemeente samenwerken.

Groenstrook

 

De gemeente Barneveld koos eerder juist, samen met Vink, een locatie aan de Lunterseweg. ,,Ik ben dan ook zeer verrast dat Vink nu met een ander voorstel komt, terwijl we de keuze al gemaakt hebben”, zegt Verweij. ,,De plek aan de Woudseweg is absoluut geen optie, omdat deze locatie zich in de aan te leggen groenstrook van acht hectare groot bevindt tussen Barneveld-Zuid en de nieuwe wijk De Eilanden-Oost. Los daarvan vind ik het erg onverstandig de discussie over de locatie van het schoolcomplex opnieuw te beginnen, terwijl er in overleg al een keuze is gemaakt. Belangrijker is dat de brede school er in de tweede helft van 2008 staat, want het gebouw is hard nodig.”

Volgens Verweij is de door Vink beoogde locatie ook onverstandig, vanwege slechte ontsluitingsroutes. ,,De Woudseweg wordt voor een deel een voetgangersweg, dus wil je hier de nieuwe school realiseren, dan heb je ook weer een extra toegangsweg nodig. De locatie aan de Lunterseweg is misschien minder centraal, maar veel beter bereikbaar.”

Eerder gaven de scholen aan liever op de centrale plek aan de Nederwoudseweg te blijven, maar deze plek is niet geschikt vanwege stankcirkels, veroorzaakt door twee nabijgelegen boerderijen. ,,Ik ga volgende week met de scholen in overleg om te praten over de locatiekeuze”, geeft de wethouder aan. ,,Insteek is daarbij echter niet om af te zien van de locatie aan de Lunterseweg.”

Het schoolcomplex moet een brede school worden, compleet met sportvoorzieningen en mogelijk fysiotherapie en kinderopvang.

Bron: Barneveldse krant.

« Terug

Reacties op 'Barneveldse krant: Verweij recht tegenover Vink.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.