Aantal keer gelezen4

Barneveld Vandaag: Barneveld moet 'dorp' vasthouden

Heimen_Landscapewoensdag 07 februari 2007 17:25

Heimen Schuring wil kerk in het midden laten

"De manier waarop we als Barnevelders met elkaar omgaan, moeten we koesteren", zegt Heimen Schuring, raadslid van de ChristenUnie. De wijkplatforms vervullen volgens hem een sleutelrol, maar ook de kerken zijn cruciaal.

Hoe ziet Barneveld er uit in 2025? Is de gemeente Barneveld dan nog steeds lekker dorps, of wonen we dan in een verstedelijkt gebied? Werken de Barnevelders dan ook nog in de buurt of is Barneveld een slaapgemeente geworden? De gemeenteraad denkt de komende maanden over de toekomst van Barneveld na. Samen met u natuurlijk!
Hoe Barneveld er over twintig jaar precies uitziet, weet niemand. Wel weten we dat onze toekomst in Gods hand ligt. Wat mij veel waard zou zijn, is het behoud van de dorpsmentaliteit. De manier waarop we als Barnevelders met elkaar omgaan, moeten we koesteren. In de straat kennen we elkaar, groeten we elkaar, valt het ons op als het gordijntje van de overburen dicht blijft en zorgen we er samen voor dat de buurt niet verrommelt. Dat moeten we zo houden!

Sleutelrol
De wijkplatforms hebben een sleutelrol bij het instandhouden van de dorpsmentaliteit. Door veel enthousiaste vrijwilligers wordt gewerkt aan de leefbaarheid van de wijk. Concrete onderwerpen als openbaar groen, parkeergelegenheid en speelruimte worden onder de loep genomen, maar ook meer ingewikkelde zaken als overlast van hangjongeren en de rol van de buurt bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning worden opgepakt. Wist u dat dit voorjaar vijftien wijkplatformleden een cursus Buurtbemiddeling gaan volgen? Ook dat hoort bij het samen-wijk-zijn! Ook de Barneveldse kerken hebben een cruciale rol bij het omzien naar elkaar. Dat zal in 2025 zeker niet minder zijn!

Hulp
De diaconieën hebben hun taak om hulp te verlenen, maar ook in kleiner verband kunnen kerkleden voor elkaar een hand en een voet zijn. Wat is er mooier dan het kerk-zijn ook in woord en daad vorm te kunnen geven? U merkt dat ik in het toekomstige Barneveld de wijken en de kerken een belangrijke rol toedicht. Dat vind ik belangrijk. De Barneveldse samenleving zijn we samen, u en ik. Samen zorgen we ervoor dat Barneveld mooi blijft, we zijn immers sámen Barneveld!

Bron: Barneveld Vandaag, rubriek 'voor de (d)raad ermee', 7 februari 2007

« Terug

Reacties op 'Barneveld Vandaag: Barneveld moet 'dorp' vasthouden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.