Aantal keer gelezen1

Kinderlintjes, jeugdige helden in het zonnetje!

banner kinderlintjevrijdag 16 februari 2007 13:10

Tijdens de vergadering van de commissie Samenleving van woensdag 14 februari heeft Heimen Schuring het college gevraagd om te bekijken of Barneveld ook kinderlintjes kan gaan uitreiken. Raadslid Schuring kwam op het idee na een bezoek van de website van de gemeente Amersfoort, waarop een oproep staat om kinderen aan te melden voor de komende uitreiking.

In Amersfoort, maar ook in Nijkerk, Nijmegen, Oss, Gorinchem en vele andere gemeenten is de goede gewoonte ontstaan om jaarlijks (vaak tegelijk met het uitreiken van de koninklijke onderscheidingen) kinderen die iets bijzonders hebben gedaan in het zonnetje te zetten. Kinderen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje. Dat kunnen bijvoorbeeld kinderen zijn die...
  • ... spelletjes hebben gedaan met dementerende ouderen
  • ... een jongetje hebben gered, die door het ijs was gezakt
  • ... een autistisch broertje hebben geholpen
  • ... voor verstandelijke gehandicapte tante hebben gezorgd
  • ... een plan voor een voetbalveldje hebben opgesteld
  • ... oude vrouw hebben geholpen, die van de fiets gevallen was
  • ... de buurt hebben schoongehouden
  • ... enzovoorts!
Het lijkt Heimen Schuring een goed idee om ook in Barneveld kinderlintjes te gaan uitdelen. Door middel van de Kinderlintjes kan de gemeente kinderen belonen die iets voor anderen hebben gedaan. Door de lintjes uit te reiken kan de gemeente ook andere kinderen stimuleren iets speciaals te doen.

De wethouder van Jeugdzaken, Leen Verweij, was direct enthousiast en gaf aan dat dit idee prima past bij de verschillende manieren van belonen die de gemeente Barneveld nu al heeft. Naast de koninklijke onderscheidingen reikt de gemeente namelijk ook al ereschalen uit aan mensen die zich bijzonder ingezet hebben. Maar ja, wat heeft een kind aan een ereschaal? Dan is een speciaal Kinderlintje veel leuker!

« Terug

Reacties op 'Kinderlintjes, jeugdige helden in het zonnetje!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.