Aantal keer gelezen

Barneveldse Krant: Zorgen ChristenUnie parkeer-problemen trucks

truckdinsdag 30 mei 2006 17:19

Image Barneveldse Krant
BARNEVELD - De ChristenUnie maakt zich zorgen over de problemen die vrachtwagenchauffeurs ondervinden bij het parkeren van hun auto. De partij heeft het college van b. en w. verzocht of het met transportondernemers om de tafel wil gaan zitten om naar een oplossing te zoeken.


Vrachtwagenchauffeurs mogen hun auto van de gemeente niet in de bebouwde kom parkeren. Volgens de ChristenUnie is het voor transportondernemers echter niet eenvoudig om elders een veilige parkeerplaats te vinden voor hun wagens waarin vaak kostbare lading is opgeslagen. ‘Lukraak’ parkeren op een bedrijventerrein zonder beveiliging in de vorm van een hekwerk, is volgens de partij geen adequate oplossing.

Er zijn inmiddels verscheidene ondernemers aangeschreven door de gemeente om parkeren binnen de bebouwde kom voortaan achterwege te laten op straffe van een boete. Volgens de ChristenUnie is de situatie op dit moment zeker door de voorgenomen sluiting van een parkeerterrein aan de Valkseweg ,,lastig’’. Aan de andere beseft de partij wel dat veel inwoners binnen de bebouwde kom geparkeerde vrachtwagens als hinderlijk ervaren.

Terughoudend
De ChristenUnie heeft burgemeester en wethouders verder gevraagd of ze - totdat ze met de ondernemers hebben gesproken - terughoudend willen zijn met verbaliserend optreden.

Verder wil de partij weten of het college wil onderzoeken of de gemeente Barneveld tegen betaling een specifiek ingericht terrein beschikbaar kan stellen aan de transportondernemingen. Tenminste, als hiervoor belangstelling blijkt te bestaan.

Zie ook:
- ChristenUnie wil oplossing probleem parkeren vrachtwagens

« Terug

Reacties op 'Barneveldse Krant: Zorgen ChristenUnie parkeer-problemen trucks'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.