Aantal keer gelezen1

ChristenUnie wil oplossing probleem parkeren vrachtwagens

truckmaandag 29 mei 2006 19:14

Naar aanleiding van gesprekken met vrachtwagenchauffeurs over het probleem van het parkeren van vrachtauto's binnen de bebouwde kom, heeft de ChristenUnie-fractie het college gevraagd mee te denken over een oplossing. De vrachtwagenchauffeurs begrijpen best dat er niet zomaar geparkeerd kan worden binnen de bebouwde kom, maar kunnen hun (vaak gevulde) vrachtwagen ook niet zomaar onbewaakt buiten de bebouwde kom parkeren. De ChristenUnie heeft daarom het college gevraagd over een praktische oplossing na te denken.

Onderstaand de schriftelijke vragen.

Aan: College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Barneveld

Betreft: Vragen op grond van artikel 37 van het Reglement van Orde.

Barneveld, 27 mei 2006,

Geacht College,

Vanuit de wijkplatforms is aangegeven dat parkeren door vrachtauto’s binnen de bebouwde kom door vele inwoners als hinderlijk wordt ervaren. Dit is bovendien in de Algemene Plaatselijke Verordening verboden (artikel 127 en 128). Deze regels worden in veel Nederlandse gemeenten gehanteerd en kunnen rekenen op een breed draagvlak.
Er zijn inmiddels verscheidene ondernemers aangeschreven door de gemeente om deze manier van parkeren voortaan achterwege te laten op straffe van een boete.

Het is voor transportondernemers niet eenvoudig om een veilige parkeerplaats te vinden voor hun wagens waarin vaak kostbare lading is opgeslagen. ‘Lukraak’ parkeren op een bedrijventerrein zonder beveiliging in de vorm van een hekwerk, evt gecombineerd met aanvullende beveiliging, is dan ook geen adequate oplossing.

Aan de Valkseweg is eveneens een einde gekomen aan een omheinde parkeermogelijkheid voor zo’n 15 ondernemers. De situatie is dus op dit moment voor een behoorlijk aantal transportbedrijven lastig te noemen. Dit staat ook vermeld in de Barneveldse Krant.

Onze vragen aan u zijn de volgende;

  1. Is het mogelijk dat u als college van B en W samen met de transportondernemers die daar belangstelling voor hebben om de tafel gaat zitten om een oplossing te zoeken?
  2. Wilt u tot die tijd terughoudend zijn met verbaliserend optreden?
  3. Bent u bereid om na te gaan of de gemeente Barneveld een specifiek daartoe ingericht of bestemd terrein tegen betaling beschikbaar kan stellen aan de transportondernemingen, als hiervoor belangstelling blijkt te bestaan?

Hoogachtend,
namens de fractie van de ChristenUnie,

Tjitske Kuiper – De Haan

Zie ook:
- Barneveldse Krant: Zorgen ChristenUnie parkeer-problemen trucks

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil oplossing probleem parkeren vrachtwagens'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.