Aantal keer gelezen4

WisselBlog week 21 - Heimen Schuring

maandag 22 mei 2006 19:35

Zaterdag 27 mei – Advieslijst Tweede Kamer
Vandaag zijn we, voorafgaand aan vriendenbezoek, naar Rijswijk geweest, de plaats waar we tweeënhalf jaar gewoond hebben en waar onze twee oudste kinderen geboren zijn. Natuurlijk hebben we de kinderen laten zien waar we gewoond hebben. De wijk is erg achteruit gegaan. Jammer.

’s Avonds thuis ff checken hoe de advieslijst voor de Tweede Kamer-verkiezingen eruit zien. André Rouvoet onbetwist op één. Wij hebben geen Amerikaanse toestanden nodig om een politiek leider te vinden, die hebben we namelijk al (en geef ons eens ongelijk...). Veel bekende namen op de lijst. Op nummer 20 wel een heel bekende naam: daar staat Tjitske Kuiper. Ik wil u nu al oproepen geen voorkeursacties te beginnen, dan komen wij namelijk lelijk zonder haar te zitten in Barneveld. En dat willen we natuurlijk niet!


Vrijdag 26 mei – Verjaardagspraat
Vanavond op verjaardagsvisite. En dat spreek je natuurlijk een aantal mensen. Ook over de politiek. Ik vind dat altijd wel nuttig (en als je dat met het aangename kunt combineren…). Je hoort een hoop. Het gesprek kwam op de onderwijshuisvesting. Op Barneveldse verjaardagen een veelbesproken onderwerp.

Zo begreep ik dat het ‘huus van Guus’ – u weet wel, het noodgebouw voor de PWA-school en De Fontein in de Burgt – volgens de welstandscommissie niet in een andere kleur geschilderd mocht worden. Met z’n huidige lelijke grijze kleur past het namelijk prima in z’n omgeving. Verjaardagspraat, ik weet dus niet zeker of het waar is. Het is wel een sappig verhaal, grappig genoeg om hier even te melden.


Donderdag 25 mei – Geenstijl.nl
Het is vandaag Hemelvaartsdag, we vieren het feest van de hemelvaart van Jezus Christus. Zijn werk op aarde was volbracht en Hij is nu onze grote Voorbidder in de hemel. Reden genoeg om blij te zijn!

Iets van een heel andere orde is een bericht op www.nu.nl over de aangifte die Rogier Havelaar, voorzitter van PerspectieF heeft gedaan tegen www.geenstijl.nl. Op deze populaire blog-site werd aandacht besteed aan de oproep van Havelaar om webcamsex aan te pakken. Bezoekers van geenstijl.nl reageerden veelal erg negatief en uitten grove beledigingen. Geenstijl wilde alleen de kreet ‘sterf gristenhond, sterf’ verwijderen, de rest bleef gewoon staan.

De blog-site doet zijn naam eer aan. Er zijn grenzen aan wat je mag roepen, zelfs op het anonieme internet. Of de daders ooit gepakt kunnen worden, is de vraag, het internet is immers een grote virtuele anonieme wereld. Toch moet politie en justitie hiermee aan de slag. Niet vanwege dit ene geval, maar om de algemene verloedering op internet tegen te gaan.


Woensdag 24 mei – Voedselbank
Vandaag lees ik in de Barneveldse Krant dat Pro’98 vragen heeft gesteld over de Voedselbank die in Barneveld actief is. Afgelopen zaterdag was dat voorpaginanieuws van diezelfde Barneveldse Krant. Sinds enkele maanden heeft Barneveld de twijfelachtige eer ook een Voedselbank te hebben.

Ik ben een beetje verbaasd over de vragen van Pro. Ten eerste vind ik dat wethouder Verweij adequaat heeft gereageerd en direct tot actie is overgegaan, toen hij ervan hoorde. Ten tweede zou de vraag van Pro, waarom niet eerder gereageerd is, niet aan het huidige college gesteld moeten worden, maar aan het vorige college (en wie deed toen alweer Sociale Zaken?) Toen is blijkbaar minder adequaat gereageerd. En tja, dan vind ik het een beetje flauw om daar nu de vinger bij te leggen. Laten we blij zijn met de reactie van Verweij dat Voedselbank en gemeente elkaar moeten versterken!


Dinsdag 23 mei – A30

Vanmorgen op de voorpagina van Trouw: Rijkswaterstaat wil in 2030 de A30 doortrekken naar Amsterdam. Geen nieuw idee. Vorig jaar kwam Arcadis ook al met dat idee en jaren geleden stelde gedeputeerde Johan de Bondt dat ook al voor. De Bondt zag het als alternatief voor de rondweg bij Voorthuizen. Na de Statenverkiezingen in 2003 verwees het nieuwe college van Gedeputeerde Staten dit idee naar de prullenbak en kon gewerkt worden aan de plannen voor een gewone rondweg.

Ik kan me best iets voorstellen bij een goede ontsluiting van Amsterdam en de Randstad en dat de A30 daarbij een nuttige functie vervuld, Ik vind het wel opvallend dat Rijkswaterstaat nu met de plannen komt; aan het eind van dit jaar moet een tracé voor de Rondweg Voorthuizen gekozen worden. Het zal toch niet zo zijn dat er opnieuw vertraging komt?

De rondweg rond Voorthuizen moet er komen. De oostelijke variant is de beste variant, dat hebben we gisteren tijdens de opening van het transferium ook weer eens gehoord. Aanleggen dus. Zonder vertraging!

En als de A30 in 2037 wordt doorgetrokken? Dan heeft Voorthuizen helemaal een perfecte ontsluiting en geldt tegen die tijd: Voorthuizen, je kunt er aan twee kanten wèl omheen!


Maandag 22 mei – Normen en Waarden

Vandaag was het een drukke dag voor mij als gemeenteraadslid.

Om vier uur ’s middags was ik present op het nieuwe Transferium. Ik was in stijl gekomen: met de trein. Totdat de burgemeester, de gedeputeerde en de minister arriveerden, konden we genieten van de muziek van Crescendo. Ik vond het prachtig. Daarna volgen de toespraken. De minister zegde een station bij Hoevelaken toe, tot vreugde van de aanwezige burgemeester van Nijkerk. Helaas zei ze niets over de stop van de intercity bij Barneveld-Noord. Dat vergt blijkbaar lange adem.

’s Avonds, vergezeld door hevige regenval, naar de Christiaan Huygensschool voor het Normen- en Waardendebat. In de zaal zo’n vijfentwintig buurtbewoners. We hebben goede en leuke gesprekken gevoerd over de stellingen ‘beter een goede buurt dan een verre vriend’, ‘ik spreek anderen aan op hun gedrag’ en ‘ik voel me verantwoordelijk voor het welzijn van mijn buurman/-vrouw’. Onder het genot van een hapje en drankje konden we terugblikken op een geslaagde avond.


Zondag 21 mei – Spiegel

“Toen ik vanmorgen in de spiegel stond, zei ik tegen mezelf: ik heb het goed gedaan” De dominee gebuikte deze actuele quote in een preek over Jakobus 1: 25. Spiegel je aan het Woord van God en kom erachter hoe je er uitziet. En ga daar dan mee aan het werk. Wees daders van het Woord. De dominee sloot de dienst af met ‘de kerk gaat uit, de dienst gaat beginnen.’ Werk aan de winkel!


Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur dan een email via h.schuring@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 21 - Heimen Schuring'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.