Aantal keer gelezen1

WisselBlog week 20 - Tjitske Kuiper

maandag 15 mei 2006 08:00

Zaterdag 20 mei- plaatselijke verordening

Vandaag werd ik benaderd door een kleine transportondernemer die zijn vrachtwagen tot op heden binnen de bebouwde kom parkeerde. Met toestemming binnen de omheining van een ander bedrijf vlakbij zijn eigen woning. Hierbij had hij vooraf met de omwonenden overleg gehad. Hij was ervan overtuigd een goede oplossing te hebben voor het veilig parkeren van zijn vrachtauto. Op deze manier was er minder kans op criminaliteit zoals diefstal van evt goederen.

Nu had de gemeente hem gewezen op art 127 uit de Algemene Plaatselijke Verordening. Waarin staat dat vrachtauto's niet binnen de bebouwde kom geparkeerd mogen worden . Met uitzondering van gebruik van de bedrijventerreinen.

Dit vindt deze man niet een veilige oplossing en gaat hem sowieso veel meer verzekeringspremie kosten. Hij wees mij op de mogelijkheid van het omheinen van een stuk terrein voor het parkeren van vrachtauto's . Met een flink stevig hek eromheen is de zaak beter bewaakt. Hij was best bereid om daar een bedrag voor te betalen als het in redelijkheid is.

Ik ga volgende week eens praten over deze oplossing op het gemeentehuis.

Vrijdag 19 mei - vrouwennetwerk

Vandaag had ik een ontmoeting met een tiental vrouwen in een bijeenkomst georganiseerd door het landelijke ChristenUnie-bureau. Samen met nog twee politica's mochten we een verhaal houden over onze ervaringen als (vrouwelijke) raadslid. De bedoeling was om nieuwe raadsleden op weg te helpen. Verscheidene deelnemers waren bijna vanuit het niets in de raad gekozen bv door voorkeursstemmen of het plotseling wegvallen van ervaren collega's.  Het raadswerk is dan een hele kluif. Het is goed om elkaar dan op weg te helpen met adviezen en het uitwisselen van ervaringen.

Er was sprake van veel herkenning in situaties en het deed de aanwezigen goed om verschillende moeilijkheden en oplossingen met elkaar door te spreken.

Leuke mensen om later binnen partijverband nog eens te spreken. We komen elkaar wel weer tegen op de een of andere manier. Er is sprake van veel nieuw talent uit alle kerkelijke hoeken. Boeiend.

Donderdag 18 mei - bedrijvenpresentaties

Op de Vakbeurs Intensieve Veehouderij presenteren de bedrijven uit onze gemeente zich uitstekend onder de paraplu van Poultry Centre. Ook de kunstkippen doen hierbij weer dienst als aandachtstrekker. Het heeft de uitstraling van een kwaliteitslabel. Geweldig! Het is goed om trots te zijn op de eigen produkten en diensten.

Tegelijk met de dagelijkse Barneveldse Krant die een uitgebreid verslag gaf van deze beurs kwamen nog meer kranten mee. Een krant voor de bedrijven op De Briellaerd, een krant van ondernemend Kootwijkerbroek en een jubileumkrant vanwege het  60 jarig bestaan van Christiaan Huygens, waar ook vele bedrijven laten zien wat ze betekenen voor de leerlingen.

Me dunkt; er is hier een geweldig ondernemersklimaat en - enthousiasme in deze regio. En men weet zich beslist te presenteren. Dat valt zeker vandaag op!

Woensdag 17 mei - Ayaan Hirsi

Nog enigszins dizzy van de korte nachtrust toch maar even mijn weblog bijwerken. Ik heb vannacht tot zeer laat de debatten gevolgd in de Tweede kamer. Wat een vreselijke indruk maakt Nederland hiermee. CNN heeft het als belangrijkste newsitem vanuit Europa geplaatst. De VVD moet nu aan de lijve ondervinden wat de uitwerking is van dit vreemdelingenbeleid. De IND zet mensen zo op straat zonder de omstandigheden mee te wegen. Dat is inmiddels het harde beleid in dit land. Zelfs na jaren van succesvolle integratie.

Minister Verdonk is niet afgetreden en gaat verder. In ieder geval is de kans dat ze lijsttrekker gaat worden voor haar partij nu verkeken. Dat is winst vind ik. Heeft dit debacle toch nog iets goeds opgeleverd. Ze wilde zelfs minister-president worden. Ik moet er niet aan denken!

Gelukkig  voor Hirsi Ali heeft de VS bij monde  van hun ambassadeur nu al laten weten dat 'zo iemand'  met open armen ontvangen zal worden in hun land.  Dat is nog eens andere koek.   

Dinsdag 16 mei- Muziekcentrum

Bij het sorteren van de ingekomen post van de fractie keek ik o.a. 'Woonwerk'door. Het bewonersblad van de woningstichting Barneveld. Met name het interview met dhr Hans Van den Boogaard, de voorzitter van de Raad van Toezicht interesseerde mij. Ik citeer: "Omdat de woningstichting naast de gemeente en de Harmonie geld steekt in het Muziekcentrum en er zich op allerlei manieren sterk voor maakt, gaat dat van de grond komen. Dat is toch fantastisch! Daar zie je de maatschappelijke rol van de woningstichting ten voeten uit. Tegelijk moeten wij natuurlijk ook zakelijk zijn. Dus als er woningen om dat nieuwe muziekcentrum gebouwd gaan worden, nou dan heeft de woningstichting daar wel belangstelling voor". (einde citaat)

Hmm, werkelijk interessante informatie. Dit heeft helaas geen grote rol gespeeld in de discussie.  Dhr Van Rheenen alsook onze partij hebben kritische vragen gesteld over de rol van de woningstichting. Ik geloof best in het serieus oppakken van de 'maatschappelijke rol' van de woningstichting. Maar niet als die zoveel geld gaat kosten. Cruciaal is dan natuurlijk het zinnetje dat de wonigstichting  een mogelijkheid gaat krijgen tot 'de exploitatie van de buitenruimte'. 

Ik ga nu een concreter zicht krijgen op wat die woorden gaan inhouden. Ik ben bang dat we over enige tijd gaan praten over al of niet behoud van de groene ruimte in dat gebied....

Een meerderheid (iedereen met uitzondering van de SGP en de ChristenUnie)  heeft ingestemd met de plannen (helaas, ondanks de parkeerproblemen, de bezwaren van de omwonenden, de wankele financiële basis  en  het gebruik op zondag). We zitten er nu aan vast. En deze voorziening zal dus nog wel een ander staartje gaan krijgen ,nl verlies van de groene ruimte eromheen.

Ik hoop dat ik er naast zit met deze voorspelling...

Maandag 15 mei- lokale rekenkamer

Halverwege deze week komt het eerste rapport uit van de lokale rekenkamer. Er is onderzoek gedaan naar 'de effectiviteit en de efficiëntie van de inhuur van organisatie- en beleidsadvies'. Oftewel zijn er terecht en op een zuinige manier (dure) deskundigen ingehuurd om bepaalde taken te doen binnen het gemeentehuis.

Dit zijn vragen die iedere organisatie als het goed is zichzelf regelmatig stelt. Maar om hier een duidelijk antwoord op te krijgen is zo eenvoudig nog niet. Ik ben dan ook heel benieuwd naar dit rapport. Wie weet kunnen we met de informatie iets doen als we de kadernota behandelen.

Op die manier 'verdient' een gemeentelijke rekenkamer zichzelf terug hopen we.

Zondag 14 mei- bidstond

Vanmiddag in de kerkdienst werd afgekondigd dat goede vrienden van ons besloten hadden om hun ernstig zieke zoon van 15 jaar niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis te sturen. De kans op genezing is zeer klein en de behandeling is erg belastend. Een moeilijk besluit.

Er is spontaan een bidstond geregeld, waar ik 's avonds heen ben geweest. Goed en nodig om samen om dit gezin te gaan staan. We hopen op een wonder. Maar in ieder geval is hij in Gods hand. Het is goed om zo samen de gemeenschap der heiligen te ervaren.


Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur dan een email via t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 20 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.