Aantal keer gelezen3

WisselBlog week 19 - Heimen Schuring

maandag 08 mei 2006 20:44

Zaterdag 13 mei – Jaarrapportage
Vanmorgen zat ie bij de post; de jaarrapportage 2005 met daarbij gevoegd het conceptverslag van de accountant.

Nou, ik kan de kennis, die ik opdeed tijdens de cursus van woensdagavond, direct in de praktijk brengen. We hebben woensdagavond de rapportage van Zaanstad als voorbeeld behandeld. De accountant was redelijk positief over die rapportage. Toch zaten ook in die rapportage nog wat onduidelijkheden. Ik zal eraan denken bij het lezen van onze rapportage.

De jaarrapportage kijkt terug op het vorige jaar. Heel belangrijk om daar goed naar te kijken. Het college legt in het stuk verantwoording af en wij hebben als raad de taak dat te controleren. ‘Let goed op overschrijdingen, maar ook op onderschrijdingen’ riep de accountant woensdag. Te weinig uitgeven is namelijk ook niet goed, dat geld had je – als er beter begroot was – dan aan andere doelen kunnen uitgeven. In onze jaarrapportage zie ik zowel over- als onderschrijdingen.

Dat wordt dus goed opletten.


Vrijdag 12 mei – Laatste mooie dag?
Volgens de weerberichten is het vandaag voor het laatst mooi weer en krijgen we weer regen. Begin ik net aan de warmte te wennen, wordt het weer koeler.

Gisteren werd ik tijdens de afscheidsreceptie van de wethouders gevraagd of ik de 22ste mei wil meehelpen bij het normen en waardendebat voor Barneveld-Zuid. ‘Mijn’ debat in Kootwijk is vervallen, dus ben ik blij met deze mogelijkheid om toch nog mee te doen. Samen met Bernard Schermers (bege)leid ik de avond, die in de Christiaan Huygensschool gehouden wordt. Vandaag heb ik een bestuurslid van een van de wijkplatformen gebeld of hij mee wil helpen met de voorbereiding. Ik moest een voicemail inspreken, wordt vervolgd dus…


Donderdag 11 mei – Afscheid
Vanmiddag zaten we om drie uur in de raadszaal. De raad was bijna voltallig. Mooi gebaar richting de vertrekkende wethouders. Tom Louman (Financiën en Sociale Zaken) en Allard Fledderus (Onderwijs en Sport) namen afscheid. Veel lovende woorden voor beide heren, de burgemeester schuwde het Latijn niet, de wethouders kregen een glazen schaal met een Latijns spreekwoord. Het was een leuk afscheid.

Op de receptie kom je natuurlijk veel mensen tegen. Zo heb ik een tijdje staan praten met de voorzitter van Belangenvereniging De Glind, dè man achter de kunstgrasvelden van SDVB en nog een aantal andere mensen. Natuurlijk komen dan ook de wensen van de verschillende clubs aan bod. Zo zie je maar weer: zelfs tijdens het afscheid nemen wordt naar de toekomst gekeken….


Woensdag 10 mei – Begroting en jaarrekening lezen

Vanavond is het jongerendebat over normen en waarden. Ik had er graag heengegaan, ik ben in campagnetijd ook bij ‘Last minute politics’ geweest, de politieke avond voor jongeren in Villa 29.

Helaas kon ik vanavond niet naar het raadhuis, omdat ik naar de bijeenkomst ‘Begroting en jaarrekening lezen’ van de accountant van onze gemeente ben geweest. Door Ernst & Young werd een goede uiteenzetting gegeven van de hoofdlijnen van de begroting en de jaarrekening, van het kaders stellen en het controleren. Een van de inleiders bleek de accountant voor Barneveld te zijn, hem zal ik in de toekomst dus nog wel vaker treffen (om te beginnen tijdens de auditcommissie, die binnenkort weer vergadert).

Het was ook leuk om raadsleden uit andere plaatsen te spreken. Er was er één bij die nog met de coalitievorming bezig was, die zijn dus nog langer bezig dan Rotterdam en dat is knap.. CDA-collega Henk van den Berg was er ook en met hem kon ik terugrijden naar Barneveld. Leuk om op zo’n manier wat nader met hem kennis te maken.


Dinsdag 9 mei – Jesse

Vanmiddag zijn we met het hele gezin op kraambezoek geweest bij Jesse. Jesse is de zoon van mijn broer en schoonzus uit Arnhem. Jesse is zondag geboren, hoogste tijd dus, om langs te gaan! Altijd weer een fantastisch wonder, zo’n pasgeboren baby. Mirjam wil hem vaak en lang vasthouden. Ze is er helemaal stil van.


Maandag 8 mei 2006 – Informatie verzamelen

Vanavond geen vergaderingen. Dat geeft mij mooi de gelegenheid om wat lopende acties af te ronden. Zo heb ik een voorstel gemaakt voor de manier waarop wij ons als fractie optimaal kunnen laten ondersteunen door ChristenUnie-leden of –kiezers die hebben aangegeven bij bepaalde onderwerpen best willen helpen. We willen zeker gebruik maken van de expertise van deze mensen, maar willen hen niet onnodig belasten met veel leeswerk of veel vergaderingen.

De rest van de avond ga ik besteden aan het verzamelen van informatie over onze lokale economie en gemeentefinanciën. Voor beide onderwerpen zijn de site van onze provincie en de site van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zeer nuttig. Ook www.finveen.nl helpt behoorlijk goed op weg.


Zondag 7 mei 2006 – Klein Bylaer

Heerlijk weer op deze rustdag. Prachtig slot van een weekje vrij.

´s Middags gaan we als gezin op de fiets richting natuurgebied(je) Klein Bylaer, een oud boerenlandgoed aan de Kallenbroekerweg. Prachtig stukje natuur, met vochtige heide, vennetjes en graslanden. We hebben er een lekker stukje gelopen. Dat geeft nieuwe energie!


Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur dan een email via h.schuring@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 19 - Heimen Schuring'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.