Aantal keer gelezen28

Overdenking: Ds Laseur, Er is maar ÉÉN Waarheid, ZIJN Waarheid

bijbelwoensdag 19 maart 2008 17:50

Nav: Leer mij, HEERE! Uw weg; ik zal in Uw waarheid wandelen… Ps 86: 11

Elke politicus lijkt er wel zijn eigen waarheid op na te houden: een juridische waarheid die nogal eens meegroeit met de emoties van de burger, een belastingtechnische waarheid die de kip zo lang mogelijk wil plukken, een veiligheidswaarheid die de burger dom houdt zolang hij maar angstig is, een verzorgingswaarheid die de medemens beziet als een noodzakelijk bedrijfsmiddel voor de machinerie van de Europese economische zone, een onderwijswaarheid die ervan uitgaat dat die hoogmoedige westerlingen geen recht meer hebben op goed onderwijs. Om er maar een paar te noemen.

 

Laten we regelmatig bidden voor de christenen onder de politici die elke dag hun weg moeten zoeken in deze waarheidschaos: dat ze deel mogen hebben aan Gods waarheid!

 

Het Bijbelse kernbegrip ‘waarheid’ kan je zonder meer weergeven met ‘trouw’ of ‘betrouwbaarheid’. God alleen kan zeggen wat waar is omdat hijzelf met zijn trouw garant staat voor de waarheid. Hij heeft in Christus de prijs betaald voor die waarheid. Christus is de waarheid; niet dié waarheid maar dé waarheid bij uitstek. En als we onze politieke keuzes kunnen verantwoorden, dat wil zeggen als die keuzes liggen binnen het perspectief van Gods waarheid, dan mogen we zelfs zeggen dat we ‘wandelen in Zijn waarheid’.

 

Geloof maar dat deze waarheidsclaim ergernis oproept. Het libertijnse humanisme is zich een ongeluk geschrokken dat er nog zoveel belijdende christenen rondlopen. De ideologische verkettering van de christelijke sociale en politieke ideeën maakt zich al merkbaar breed. Maar dat is geen reden voor angst of aarzeling, ook niet voor CU-politici. God zal Zijn waarheid nimmer krenken. Hij zal ook niet toelaten de krenking van hen die willen leven in de lichtkring van die Waarheid.

Maart 2008,
Ds. H.J.W.Laseur

« Terug

Archief > 2008 > maart