Statenfractie ChristenUnie wederom op de bres voor reizigers valleilijn

Valleilijn-trein op station Barneveld-Centrum 2zaterdag 29 september 2007 16:21

De statenfractie van de ChristenUnie heeft vandaag wederom bij het college van Gedeputeerde Staten aandacht gevraagd voor het disfunctioneren van de Valleilijn door vervoerder Connexxion. Op dit moment vallen een groot aantal treinritten uit, kan Connexxion niet voldoen aan de beloofde kwartierdienst en zet zij ook onvoldoende alternatief (bus)vervoer in. “Dit is onacceptabel” aldus Statenlid Pieter Plug van de ChristenUnie. “De Christenunie fractie is van mening dat Openbaar Vervoer een belangrijk speerpunt is voor de provincie. Met het disfunctioneren van de Valleilijn worden de reizigers gedupeerd, maar wordt ook de geloofwaardigheid van het provinciale speerpunt aangetast” aldus Plug.

De ChristenUnie wil nu van het college van Gedeputeerde Staten weten of er naast het opleggen van een boetebedrag nog andere mogelijkheden zijn om Connexxion alsnog te dwingen op korte termijn te voldoen aan de aangegane overeenkomst van frequent vervoer over de Valleilijn. Tevens wil de ChristenUnie weten of het college van Gedeputeerde Staten het geïnde of nog te innen boete bedrag ten goede laat komen aan de reizigers van de Valleillijn of aan maatregelen inzake beveiliging van het spoor traject. Eerder deze maand stuurde Pieter Plug namens de Gelderse ChristenUnie fractie hierover een brief naar de verantwoordelijk Gedeputeerde.

 

Als ChristenUnie zijn we ongelooflijk teleurgesteld in Connexxion aldus Plug. Het kan iedereen overkomen dat er storingen of problemen zijn. Maar Connexxion wist lang genoeg van te voren dat de beloofde nieuwe treinen per 1 september operationeel moesten zijn. En nu dat dus niet is gerealiseerd moeten ze zich niet verschuilen achter haar leveranciers. Ook al zou dat zo zijn dan blijft Connexxion verantwoordelijk voor het functioneren van de Valleilijn en de afgesproken frequentie van vervoer. En mochten er dan geen treinen ingezet kunnen worden dan kan men altijd nog alternatief busvervoer inzetten. Maar ook daarover ontvangen wij veel klachten als ChristenUnie. Reizigers staan deze week uren te wachten op een trein of bus en als er dan een komt dan is er zoveel aanbod dat die bus of trein dat niet kan verwerken. Hiermee doet Connexxion de reiziger te kort en dat kan en mag niet zonder gevolgen blijven vindt Statenlid Pieter Plug

Gekoppelde documenten
Titel Bestandsgrootte MIME-type
schriftelijke vragen 28092007(2) 36.5 kB application/msword Import icoon
Labels
Achtergronden
Fractie

« Terug