Barneveldse Krant: Gemeente steunt ‘VOS let op!’

Project VOS let opdonderdag 20 september 2007 14:36

De gemeente Barneveld stelt eenmalig 3100 euro subsidie beschikbaar voor het project ‘VOS let op!’, waarin middelbare scholieren onveilige verkeerssituaties op schoolroutes in beeld brengen.

Van dit geld kan de Barneveldse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) onder meer tien digitale camera’s en veiligheidsvesten aanschaffen.

Het project ‘VOS let Op!’, een initiatief van de Barneveldse politie, VVN en de Vrijwilligerscentrale Barneveld (VCB), werd in mei in Barneveld voor de eerste keer uitgevoerd. VOS staat voor Verkeers Onveilige Situaties.

Onveilige situaties

Leerlingen van het Groen van Prinsterercollege brachten tijdens hun maatschappelijke stage met camera’s onveilige verkeerssituaties op de fietsroute Garderen-Voorthuizen-Barneveld in beeld. Dit gebeurde onder begeleiding van studenten maatschappelijk werk van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

Eind juni presenteerden de derdejaars GvP-leerlingen de uitkomsten op diverse basisscholen aan toekomstige brugklassers. Het idee hierachter is dat basisscholieren eerder luisteren naar ‘leeftijdgenoten’ dan naar ouderen.

CHE-studenten Stevin Fieret en Betty Wolters sloten het project woensdag af met een presentatie voor de leden van de raadscommissie Samenleving.

Groot succes

Ze deelden mee dat het project een groot succes is geworden en dat het de komende jaren verder uitgebouwd kan worden naar andere scholen en plaatsen.

De raadsleden reageerden enthousiast op de presentatie.

Ook wethouder Leen Verweij was vol lof. ,,Gezien het nut en het belang van dit project willen we het eenmalig financieel ondersteunen. ‘VOS let op!’ komt de verkeersveiligheid ten goede en daar zijn we een warm voorstander van.’’

Labels
In de media
Wethouder

« Terug