WisselBlog week 36 - Tjitske Kuiper

maandag 03 september 2007 09:06

Zaterdag 8 september 2007

Dit weekend hebben we als kerk gemeenteweekend. Het 'lerende gemeente-zijn' staat centraal. Gisteravond begon dit met een stukje cabaret voor jongeren en vandaag zijn er workshops met allerlei vormen, gevolgd door sportactiviteiten, een maaltijd etc. Morgen is er een afsluitende gezamenlijke dienst in de Bethelkerk (ons kerkgebouw is te klein). Dit soort activiteiten zijn broodnodig voor onderling contact en vaak heel stimulerend voor nieuwe ontwikkelingen.

 De workshop 'huiskringen' die ik daarstraks gevolgd heb was fijn en nuttig. Goed voorbereid en er was veel openheid bij de bespreking onderling. Voor de kinderen is er een apart kinderprogramma de hele ochtend, zodat zij het ook een fijne dag vinden. Vanmiddag vermaken ze zich wel bij al die sportende 'grote mensen'op het veld. Dan zien ze dat nette pakken en rokken/jurken vervangen zijn door sportieve kleding en dat we allemaal met elkaar als een kind kunnen zijn :)

Vrijdag 7 september 2007

Zelden krijg ik als raadslid zulke leuke post als vandaag. Bedankt Brenda en Daphne uit Voorthuizen! Deze twee dames hebben een keurige brief geschreven over 'de rommel'  in het Molenveen. Als ik in het wijkpltform zat daar in de buurt zou ik deze twee meiden gelijk maar deel van het platform maken...

Ze vragen om uibaggering van het water, om beter reinigingsschema voor de prullenbakken etc. Daarbij bieden ze ook nog eens hun eigen hulp aan. Hoezo, die jeugd van tegenwoordig?! Er zitten hele goede types tussen. Ik ga mij hier natuurlijk voor inspannen!

Donderdag 6 september 2007

In de wegenbouw wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van zogenaamd fluisterasfalt. Ons huis staat met de achterkant ook aan een drukke doorgaande weg in Barneveld. Mijn ervaring is dat je van normaal rijdende auto's veel minder hinder hebt, dan van de uitzonderingen en dan denk ik aan auto's met bv een extra grote uitlaat (vaak VW, jongere die scheefhangend met een hand losjes bovenop het stuur en bonkende beat)  of motoren die hard optrekken.Hierop controleren en beboeten zou een flink stuk geluidsoverlast kunnen verminderen. Met name in de avonduren en weekenden (zondagmiddagmotoren). Dat zou mijn prioriteit hebben boven fluisterasfalt. In ieder geval binnen de bebouwde kom werkt het zo.

Woensdag 5 september 2007

Voor mijn reis naar Malawi ('t gaat door) moet ik mij laten vaccineren. Zoiets kan normaal gesproken bij de GGD , bv in Ede. Toch ook maar even geinformeerd bij de huisarts in het medisch centrum in het dorp. En, jawel! Zij verzorgen deze service ook. Een assistente heeft speciaal hiervoor een cursus gevolgd en is helemaal klaar voor deze prik- en pilklus.

Dat is een mooie service, die lokaal wordt aageboden dus. Onze inwoners zijn wat dat betreft dus helemaal voorzien in de eigen gemeente. Deze assistente weet er alles van en u bent zo weer thuis! En zo heeft een gegroepeerde huisartsenzorg  veel meer in huis dan vroeger het geval was.

Dinsdag 4 september 2007

Opnieuw gedoe met de Valleilijn. In de ochtend reden er om half negen geen treinen. Er was een ernstig incident, zo was het gerucht. Iemand had zich voor de trein geworpen. Dat is wel het ergste.

Maar wat jammer is, is dat er ook geen alternatief vervoer was geregeld in de vorm van een busverbinding. Er staan 's ochtends vele studenten op het perron die naar Ede moeten...

's Avonds was er weer treinuitval van Amersfoort naar Barneveld (in ieder geval om kwart over negen). Er was geen mededeling op de borden en ook geen alternatief voorhanden.

En zo waren er twee leden van mijn gezin weer behoorlijk aan het mopperen op de Valleilijn. Onderhand is er sprake van een flinke inmago-schade bij deze vervoerder. Ik heb onze provinciale collega's weer even gemaild over deze gang van zaken. Gelukkig ziten ze er in de fractie in Arnhem flink bovenop. In de krant werd de suggestie gedaan door een lezer dat de boetes wellicht ingezet kunnen worden voor de dringend noodzakelijke verbetering van de spoorwegovergangen. Deze suggestie had Heimen in de fractie ook al gedaan. Ook dit hebben we doorgegeven aan onze Gelderse collega's van de ChristenUnie.

maandag 3 september 2007

Vanavond hebben we onze eerste fractievergadering weer.  We ruimen tijd in voor een betrokken lid uit onze achterban om ons over een aantal zaken te spreken die hem vanuit zijn beroepspraktijk opvallen aan het gemeentelijk beleid. De interactie met eigen achterban en de samenleving levert ons steeds meer contacten op, die over het algemeen heel nutig zijn. We stoppen dan ook bewust veel tijd in e-mails, telefoon en werkbezoeken. Met een grotere fractie is dat sowieso gemakkelijker te organiseren.

Een telefoontje van de organisatie De verre naasten houdt mij flink bezig. Men heeft mij gevraagd om namens deze 'club' een week naar Malawi te gaan om te kijken hoe HIV/Aids daar bestreden wordt. Het zal een reisgezelschap zijn van meerdere mensen die namens meerdere organisaties dit ter plekke willen aanschouwen. Ik moet dat even op mij laten inwerken en beoordelen of dit ook praktisch haalbaar is aan mijn thuisfront. Zo ja, dan zou ik dat graag doen. De fractie geeft aan 'dat ze het wel even zonder mij kunnen stellen...'

Zondag 2 september 2007

Vanaf vandaag zijn de meeste mensen in onze regio weer terug op hun thuisbasis. Een goede gewoonte is om dan op deze zondag met elkaar het avondmaal te vieren.  Op deze manier tonen we ook onze afhankelijkheid naar God en worden we bemoedigd.

 

U wilt reageren? Van harte welkom! Stuur uw bericht naar t.kuiper@barneveld.nl

Labels
Weblog

« Terug