Barneveldse Krant: ChristenUnie wil reizigers op Valleilijn compenseren voor overlast

Hondekoptrein Connexxion 1vrijdag 14 september 2007 14:19

BARNEVELD/REGIO - De boete van 10.000 euro per dag, die de provincie Gelderland heeft opgelegd aan Connexxion, moet ten goede komen aan de reizigers op de Valleilijn en de veiligheid van het spoortraject.

Dat schrijft ChristenUnie-statenlid Pieter Plug in een brief aan gedeputeerde Marijke van Haaren. Hij doet dit op initiatief van de Barneveldse ChristenUnie, van wie het idee afkomstig is.

Connexxion moet een boete betalen, omdat ze er niet in is geslaagd om per 1 september nieuwe treinstellen te laten rijden op de Valleilijn. Iedere dag dat de nieuwe treinen niet rijden, kost de vervoerder 10.000 euro.

Reizigers op het traject Ede-Amersfoort zijn de afgelopen maanden geconfronteerd met treinen die uitvallen en vieze verouderde treinstellen. ,,Met de inkomsten van de geldboete kan de provincie dus iets terug doen voor de reiziger, terwijl het de provincie zelf niets kost’’, legt Plug uit. ,,We kunnen reizigers bijvoorbeeld korting geven op hun kaartje. Met de rest van het geld kunnen we het traject veiliger maken. We begrijpen dat dit bedrag waarschijnlijk onvoldoende is om alle spoorwegovergangen veiliger te maken, maar als we er een paar kunnen beveiligen, is dat mooi meegenomen.’’

Bron: Barneveldse Krant, 14 september 2007

Labels
Fractie
In de media

« Terug

Reacties op 'Barneveldse Krant: ChristenUnie wil reizigers op Valleilijn compenseren voor overlast'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.