Barneveld vandaag: Wethouder in Rolstoel

Leen Verweij3maandag 17 september 2007 18:17

Als extra hoogtepunt van het clubkampioenschap rganiseerde LTC Barneveld een demonstratie rolstoeltennis. Daarbij kwam ook wethouder Leen Verweij in een rolstoel terecht.

De Barneveldse tennisclub is altijd op zoek naar activiteiten om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de sport. Omdat verenigingslid Peter de Bliek van een rolstoel gebruik maakt, werd besloten om een demonstratie rolstoeltennis te organiseren. De Bliek toont het publiek samen met twee andere topspelers dat rolstoeltennis een volwaardige sport is en de moeite waard is om naar te kijken. De andere twee waren trouwens niet de eerste de besten. Djoke van Marum stond in de top tien van het rolstoeltennis maar verlegde haar sportinteresse naar volleybal. Met het nationale team werd zij Europees kampioen en verdiende daarmee een ticket voor de Paralympics in Beijing 2008. Kees Koers had, voordat hij in een rolstoel terechtkwam nog nooit getennist maar staat nu zesde op de nationale ranglijst. De derde rolstoeler was verhinderd maar jeugdspeler Geert Dijkstra bood spontaan aan om die plaats op te vullen.

 

Onder het toeziend oog van eregasten Leen Verweij en zijn echtgenote werd een leuk dubbelspel opgevoerd. Daarbij werd het duidelijk dat het voor een valide tennisser niet meevalt om de trucjes van de rolstoelers, die de bal tweemaal mogen laten stuiten, snel genoeg te doorzien. "Valide tennissers hebben misschien tien basisslagen, wij moeten er wel dertig hebben’’, vertelt Van Marum. De atleten zitten veelal met de benen vastgesnoerd om te voorkomen dat ze uit de stoel vallen. Elke rolstoel is speciaal voor de sport gebouwd en tot in detail aangepast aan de individuele wensen van de sporter. Ook Verweij probeerde voor het eerst van zijn leven te tennissen, en dan nog vastgesnoerd in een rolstoel. Hij verraste iedereen door nog heel wat ballen terug te slaan. Enthousiast feliciteerde hij de rolstoelers met hun prestaties. Vervolgens verzorgde clubkampioen Erik van der Moolen nog een demonstratie, die eveneens het bekijken waard was. Samen met Paul de Bie en Olaf Grotenhuis heeft Peter De Bliek de Stichting Rolstoeltennis Gelderland opgericht. Volgend najaar wil de stichting een rolstoeltennistoernooi organiseren

 

Bron: Barneveld vandaag

 

 

Labels
In de media
Wethouder

« Terug