WisselBlog week 37 - Heimen Schuring

maandag 10 september 2007 19:33

Zaterdag 15 september – Barneveld bruist!
Vandaag was het op verschillende plekken feest in onze gemeente. In Barneveld-dorp was het straattheaterfestival, daar zijn mijn vrouw en dochters heen geweest, terwijl ik langs de lijn stond bij het voetbal van mijn zoontje (het werd overigens 7-0!).

Na de voetbal en een bak koffie direct door naar camping de Hertshoorn in Garderen, waar De Waard tenten een Nazomerfestival hield. Een prachtige camping vol prachtige tenten (u begrijpt het, wij zijn De Waard-adepten. Voor de kenners: we hebben zelf een Albatros).

Een van de wagens van de Floralia 2007 Op de camping sprak ik een Barneveldse brandweerman, die daar demonstraties gaf. Hij vertelde me dat het aantal vrijwilligers weer op een goed niveau was gekomen. Een geruststellende gedachte!

Vanaf de camping direct door naar Voorthuizen, waar het volgende hoogtepunt op ons wachtte: de Floralia. Aan de Roelenengweg hadden we prima uitzicht op de prachtig versierde wagens. Met het zonnetje erbij was het zeer aangenaam!

Genoeg te doen, in onze gemeente. Barneveld bruist!!


Vrijdag 14 september – Besteding boete Connexxion
De samenwerking tussen onze Barneveldse fractie en de fractie in de Provinciale Staten is uitstekend. Tijdens mijn vakantie heeft Piet Vlug aandacht gevraagd voor de vertraging van de nieuwe treinen, waarop de provincie (terecht) heel streng richting Connexxion heeft opgetreden.

Voor de besteding van de boete hebben wij als Barneveldse fractie wel een idee en dat idee is nu door de provinciale fractie overgenomen. Het staat inmiddels op de site Omroep Gelderland: “ChristenUnie: geld boete naar treinreizigers”. Wij willen dat de boete wordt ingezet voor de reizigers of voor het veiliger maken van de Valleilijn. Voor driehonderdduizend euro kan een overweg worden voorzien van spoorbomen. Voor vijf ton kun je dus bijna twee overwegen beveiligen. Dat is toch een prachtige besteding van de boete?

Het idee ligt nu op het bureau van de Gedeputeerde Staten van Gelderland. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden.

Lees ook het bericht op de site van ChristenUnie Gelderland.


Donderdag 13 september – GIDS
Een van de dingen waar ik de laatste tijd druk mee ben geweest is het opzetten van GIDS Barneveld. Samen met vijf andere christenen uit het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties heb ik het initiatief genomen om GIDS ook in Barneveld op te zetten. Dit doe ik als christen-raadslid, niet als ChristenUnie-raadslid. Ik wil namelijk dat iedere christelijke leider zich welkom voelt bij GIDS, ongeacht politieke of kerkelijke achtergrond.

De meeste voorbereidingen voor het Prinsjesdagontbijt zijn inmiddels getroffen; we zijn er helemaal klaar voor! Ruim vijftig christelijke leiders hebben zich aangemeld voor de eerste activiteit van GIDS Barneveld. We hopen dat het een mooie ochtend wordt. De burgemeester opent het ontbijt, dominee Ron van der Spoel houdt een inleiding en er is ruimte voor voorbede.

Christelijke leiders die zich nog niet hebben opgegeven, kunnen dat nog steeds doen via www.gidsweb.nl. Welkom!


Woensdag 12 september – Croissantje tegen het verdriet
Connexxion deelt deze week ontbijt uit op de stations aan de Valleilijn. Vanochtend heb ik ook een croissantje en een bekertje koffie genomen. Op de website van de Valleilijn staat te lezen dat ‘Connexxion daarmee de reizigers wil bedanken voor hun vertrouwen, maar ook voor hun begrip ten aanzien van de vertraagde komst van de nieuwe treinen.’

Dat is grappig: Connexxion veronderstelt dat de reiziger vertrouwen heeft in Connexxion èn ook nog eens begrip heeft voor het uitblijven van de nieuwe treinen. Bij mijn medereizigers merk ik van beiden niks. Sterker nog: men is boos vanwege de slechte communicatie over het eventueel uitvallen van treinen.

Het croissantje had ik vanmorgen misschien beter niet kunnen nemen: het leverde direct een uitgevallen trein op. Een half uur later op kantoor dus, maar wel heerlijk ontbeten….


Dinsdag 11 september – 9/11
Zes jaar geleden vlogen twee vliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center in New York. Zes jaar geleden ontstond onbeschrijfelijk veel verdriet in vele honderden gezinnen. Zes jaar geleden is een angst ontstaan, die de wereld tot op die dag niet gevoeld heeft.

Zes jaar geleden waren twee documentairemakers getuige van wat er allemaal gebeurde op die zonnige ochtend in New York. Gisteravond werd hun documentaire 9/11 uitgezonden op SBS6. Een indrukwekkende documentaire, waarin de brandweerlieden van het dichtstbijzijnde fire house worden gevolgd. We zien hen in toren 1 de trappen op gaan, om mensen te evacueren. Je hebt de neiging hen toe te schreeuwen: ‘ga daar weg, de toren stort in’. Maar daar dachten die fire fighters helemaal niet aan, zij wilden mensen redden.

348 brandweerlieden kwamen om toen de torens instortte. In totaal zijn in de WTC-gebouwen 2.973 mensen omgekomen. Burgerslachtoffers door een laffe daad van terroristen.

Daar krijg ik kippenvel van.


Maandag 10 september – Torenpleinfestival
Barneveld is vandaag weer provinciaal nieuws! En helaas weer niet vanwege positieve gebeurtenissen. Op www.omroepgelderland.nl het bericht met als kop ‘Zestien arrestaties feest Barneveld’. Na het Apres Ski Feest weer een festival met een kater.

Op www.toktokcity.com een aantal berichten mèt commentaar van de bezoekers van deze site. Volgens Toktokcity zou de politie relletjes hebben uitgelokt door buitenproportioneel op te treden. In de berichten wordt verder redelijk gedetailleerd verslag gedaan van hoe de politie de verdachten heeft gearresteerd. Dichtknijpen van kelen en arrestanten lang op de knieën op straat laten ‘zitten’ met het gezicht tegen een winkelruit. Een vader van een van de arrestanten maakt er ook melding van in zijn commentaar. Sovjetachtige toestanden, aldus Toktokcity.

Wie schetst mijn verbazing als ik naast het negatieve commentaar op Toktokcity de reactie van de organisatie en van de burgemeester leg. Dag en nacht verschil. In de Barneveldse Krant, maar ook in een ander bericht op genoemde site van Toktokcity, staat te lezen dat juist de jongeren de grens opzoeken en rottigheid uithalen en dat de geplande aanpak door politie en organisatie een succes is.

Waar van eerdere festivals filmpjes op Youtube verschenen, heb ik nu geen ‘bewijs’ voor de stellingname van de arrestanten op het www kunnen vinden. En als ik dan toch moet kiezen, dan hecht ik meer waarde aan de verklaring van politie en burgemeester dan aan de verhalen van de gearresteerde jongeren. Ik vind het verder meer dan terecht dat de burgemeester met de politie van te voren een noodbevel hebben opgesteld. Na de Apres Ski Party en de Oud Luntersedagen moest het maar eens afgelopen zijn.

Jammer dat een festival, waar veel mensen plezier aan hebben, weer wordt overschaduwd door dit soort toestanden. Hopelijk was het de laatste keer.


Zondag 9 september – Stilte
Vandaag was het feest in onze kerk: we vierden het Heilig Avondmaal. De dominee preekte over Psalm 116:7, ‘Mijn ziel! keer weder tot uw rust, want de HEERE heeft aan u welgedaan’. Het Avondmaal is een plek waar je stil mag zijn, om na te denken over wat God allemaal voor je gedaan heeft.

Dat is inderdaad om stil van (en voor) te worden.

U wilt reageren? Van harte welkom! Stuur uw bericht naar h.schuring@barneveld.nl

Labels
Weblog

« Terug