Aantal keer gelezen2

Schriftelijke vragen over onaangekondigd inkorten tuinen

donderdag 18 november 2010 09:52

Lukas Scheijgrond heeft op donderdag 18 november namens de fractie aan het College vragen gesteld over het onaangekondigd inkorten van tuinen aan de Van Ghentlaan. De ChristenUnie hecht aan heldere en tijdige communicatie van de overheid en dat lijkt deze keer niet helemaal te zijn gelukt...

Geacht college,

Op grond van artikel 29 van de Organisatieverordening van de gemeenteraad wil mijn fractie vragen stellen over werkzaamheden bij huurwoningen aan de van Ghentlaan in Barneveld. Woensdag 10 november zijn daar werkzaamheden geweest om de tuinen van de bewoners van de gestapelde woningen met een tuin aan de kant van de van Wijnbergenlaan in te korten.

Mijn fractie kan zich voorstellen dat er goede redenen zijn geweest om dit te doen. Wij hechten er wel aan dat over dergelijke besluiten goed gecommuniceerd wordt met de bewoners. Daarom stel ik u onderstaande vragen.

1. Wat is de reden geweest om deze tuinen in te korten?
2. Wanneer en op welke wijze is naar de bewoners gecommuniceerd dat de tuinen ingekort zouden gaan worden?

Verschillende bewoners hadden afscheidingen tussen hun tuin en de niet gehuurde gemeentegrond. Nu is die afscheiding weg. Hierdoor hebben deze mensen minder privacy. Ook maakt dit hun woningen inbraakgevoeliger. Wij vinden het belangrijk dat bij dergelijke ingrepen bewoners voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden. Ze moeten hun veiligheid en privacy kunnen beschermen.

3. Hebben de bewoners volgens het college voldoende tijd gehad om zelf hun tuin aan te passen?
4. Hoe is het college van plan verder met deze bewoners te communiceren over de ruimte-indeling aan die kant van het huizenblok?

Graag zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet namens de fractie van de ChristenUnie,

L.J. Scheijgrond

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht