Aantal keer gelezen12

‘Fiets stallen blijft nog tijd lastig’

Fietsendonderdag 04 november 2010 16:22

Fietsers die hun vervoermiddel willen parkeren bij station Barneveld Centrum hebben nog een paar maanden te maken met plaatsgebrek.

Tijdens de commissievergadering over de begroting, dinsdag in het gemeentehuis, bleek dat een snelle oplossing voor het tekort aan stallingsruimte voorlopig niet voorhanden is. Pro’98-raadslid Hilhardt Brul stelde de kwestie aan de orde. ,,De nood is erg hoog. Als je om 08.30 uur aankomt, kun je de fiets niet meer kwijt.’’

Wethouder Hans van Daalen liet weten dat het probleem aan de orde is geweest in een overleg met de Nederlandse Spoorwegen en spoorwegbeheerder ProRail. ,,We hebben gesproken over de plannen voor herbouw van het oude station en exploitatiemogelijkheden aan de rand. Binnen twee tot drie maanden moet duidelijk worden of de herbouw van het historische station doorgaat en dan kunnen we kijken naar de fietsenstallingen.’’ Dit moeten er uiteindelijk 1500 worden.

Een ambtenaar voegde aan de opmerking van Van Daalen toe dat intussen al wel nagedacht wordt over oplossingen, waardoor dit proces niet pas hoeft te starten als duidelijk is of het station wordt herbouwd.

Aan dit laatste plan wordt intussen serieus gewerkt. Medio september werd hiervoor Stichting Herbouw Historisch Station Barneveld Centrum opgericht, mede op initiatief van gepensioneerd huisarts Jan Aalders. De stichting heeft inmiddels contact met een ontwikkelaar die het project wil realiseren op basis van een afstudeerproject van bouwkundigen Anton Fraanje en Pieter Stam.

Het nieuwe ‘oude’ station moet volgens plan ongeveer tussen het huidige station en de Albert Heijn komen. Wat er dan met het huidige stationsgebouw gebeurt, is nog niet duidelijk.

Bron: barneveldse krant

« Terug