Aantal keer gelezen5

WisselBlog week 35 - Tjitske Kuiper

maandag 28 augustus 2006 08:30

Zaterdag 2 september- schade voor boeren

Agrariërs hebben nogal eens schade aan hun gewassen in gebieden waar het wild vrij kan rondlopen. Iets dat langs de ecologische hoofdstructuur flink het geval is.

In de aanloop naar ons verkiezingsprogramma hebben we hierover contact gehad met landbouwvertegenwoordigers. Vandaar dat we dit ook in ons verkiezingsprogramma genoemd hebben. In de Barneveldse Krant las ik vanmorgen dat gedeputeerde Keereweer goed z'n best heeft gedaan om een betere regeling te bepleiten bij het ministerie. Maar dat de minister bij de toepassing van de Faunawet blijft in dit soort zaken.

Geen vaste vergoeding, maar achteraf moet er iemand langs komen om de schade op te nemen. Ook daar waar boeren langs de ecologische hoofdstructuur ondernemen. Lijkt mij erg omslachtig, arbeidsintensief en daardoor relatief duur. Bureaucratie?

Vrijdag 1 september-schriftelijke vragen

Vandaag vult een begrafenis van een kennis in Friesland mijn dag. Op de mail wordt er binnen en buiten de fractie flink heen en weer gereageerd over de antwoorden op onze schriftelijke vragen over zeumeren en de politie. Waar zouden we zijn zonder internet?

De agenda van de raad is flink gevuld. Vanaf half september tot eind van de maand zijn alle avonden bezet. En dan heb ik het nog niet eens over de begrotingsstukken. Als fractievoorzitter probeer ik zoveel mogelijk per mail alvast af te handelen en aan te sturen zodat onze fractievergaderingen in ieder geval zo efficiënt mogelijk verlopen en we tijd kunnen vrij houden voor contacten met inwoners.

Donderdag 31 augustus - speeltuin

Op zoek naar een leuke speellokatie voor een kinderfeestje blader ik eens door de gemeentegids van Amersfoort. Plotseling valt mijn oog op een pagina waar vier speeltuinverenigingen/-plaatsen genoemd worden. Er staan telefoonnummers bij. Bellen levert echter geen contact op helaas. Dan maar even ernaartoe rijden.

Mijn conclusie zo'n anderhalf uur later...... het zijn slechts kleine speelplaatsjes zoals je die spontaan in iedere woonplaats tegen komt, nogal slecht onderhouden en dus niet echt aantrekkelijk! Ik ben hier helemaal voor niets naartoe gereden.......

In Barneveld hebben we in ieder geval wel een leuke nieuwe speelplek, namelijk het maisdoolhof. Even leek het gras aan de overkant groener......

Toch zou een speeltuinvereniging in Barneveld ook best wel leuk zijn , maar dan wel een  goede!

Woensdag 30 augustus - idee oude bibliotheek

Een startende ondernemer vroeg mij gisteren of het een idee was op de oude bibliotheek in te richten als lokatie voor meerdere startende ondernemers. Hij stelde zich voor dat op die manier meerdere 'kantoortjes' ingericht kunnen worden met gezamenlijk gebruik van allerlei voorzieningen, zoals bv een kopieerapparaat. Zelf had hij geen goede werkplek thuis en was nu op zoek naar een dergelijke oplossing die voor hem een betaalbaar alternatief zou zijn.

In ons verkiezingspogramma staat dit idee voor een dergelijk bedrijfsverzamelgebouw voor startende ondernemers ook  al genoemd. De bibliotheek zou een mogelijkheid kunnen zijn. Tot op heden lijken alle ontwikkelingen daar stil te staan. Destijds werd gedacht aan kleine wooneenheden. Dat is natuurlijk ook prima, maar op dit moment staat het oude gebouw al te lang ongebruikt en is het misscien tijd voor een nieuw idee?

We moeten als fractie dit dan ook maar eens aandragen. Ik heb deze ondernemer beloofd om binnenkort te polsen naar mogelijkheden.

Dinsdag 29 augustus - het gemeentehuisplein

Heeft u zich ook al eens afgevraagd of die grote vakken op het nieuwe plein bij het gemeentehuis betekenen dat u nu eindelijk waar krijgt voor uw belastinggeld en dat die vakken bedoeld zijn om uw auto gratis te parkeren? U bent dan niet de enige die bij terugkost een bon aantreft onder de ruitenwisser. Helaas; toch niet zo goedkoop...

U had natuurlijk kunnen weten dat dit geen parkeervakken zijn, maar wie leest nu iedere week de gemeentepagina/ website? Ik denk dat vrijwel niemand dat elke week doet.

Binnenkort wordt de parkeernota besproken in de commissie en de raad. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.... Vele mensen hebben hier nu al een uitgesproken mening over.

Op het plein was gisteravond een concert te beluisteren van een beiaardier met een pianist. Bijzonder mooi. Het geluid werd versterkt met  grote luidsprekers en de akoestiek tussen de gebouwen was fantastisch! Erg leuk en geslaagd. Ik begreep dat we dit vaker gaan horen binnenkort.  

Maandag 28 augustus- contact achterban

Vandaag maar eens een klusje gedaan dat al (te) lang bleef liggen. Een lijstje mensen langsbellen die jaren geleden hun lidmaatschap hebben opgezegd. In die tijd werd door ons plaatselijke bestuur nog niet zo goed bijgehouden wat de reden van de opzegging was. Het is nuttig om als lijsttrekker geregeld mee te helpen bij zulke klusjes, want het levert interessante informatie op over onze potentiële kiezers. Wat zijn hun meningen, wat zijn hun afwegingen, wat vinden ze belangrijk bij het bepalen van hun politieke keuze enz. Een duidelijk herkenbaar bijbels en sociaal geluid en dito standpunten zijn bepalend zo is mijn conclusie na de belronde. Maar de vertaling daarvan naar de praktijk is zeer divers. Zo sprak ik iemand die geen problemen had met opening van zwembaden, maar absoluut de winkels op zondag dicht wilde houden. Iemand anders vond de ChristenUnie te links. Hij wist echter niet een voorbeeld te nomen. Het leverde wel een aardig gesprek op over sociaal beleid. Zoiets leidt niet per direct tot een hernieuwd lidmaatschap, maar wel tot een beter begrip.

Ook gebeurt het nogal eens dat mensen landelijk anders stemmen dan plaatselijk. Er is veel grensverkeer tussen CDA, SGP en ChristenUnie.

Zondag 27 augustus 2006- avondmaal

Dweilen met de kraan dicht... Het is onprettig om het water van de douchecabine uit de grond te zien opborrelen uit de buis van de wastafels. Al langer voelen we aankomen dat we 'iets' moeten doen aan de badkamer. Het wordt ons in ieder geval steeds duidelijker na deze ochtend.

In de kerk - we hebben het er nog warm van- is er een avondmaalsviering. Dat is wel even overschakelen.  Het is goed om los te komen van de aardse beslommeringen en weer helder te beseffen dat onze Hemelse Vader zijn lieve Zoon voor ons allen overgaf om ons te redden van de zonde en de dood. En door deze verbintenis aan Hem kunnen we ook elkaar als broeders en zusters liefhebben. Dat besef kleurt onze contacten met elkaar. Wat geweldig.

 



Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur een berichtje aan t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 35 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.