Aantal keer gelezen

Schrittelijke vragen over situatie Zeumeren: Onvrede over wegen en EHBO-post

recreatieplaszaterdag 12 augustus 2006 15:46

Zowel het CDA als de ChristenUnie geeft aan dat ze tal van klachten hebben gehad van omwonenden en andere Voorthuizenaren die zich zorgen maken. De verkeersdrukte rond het recreatiegebied is een doorn in het oog, maar ook de beperkte medische voorzieningen bij de zwemplas baren zorgen. Onlangs kwam aan het licht dat er geen bemande EHBO-post is, terwijl er op warme dagen duizenden recreanten rondlopen.

 

De ChristenUnie, die ook vragen heeft gesteld, voorspelt dat de verkeersdruk op het gebied en het aantal bezoekers van Zeumeren in de toekomst alleen maar toenemen. De partij stelt dan ook dat hulpdiensten in drukke periodes moeite hebben om het terrein te bereiken. Aangedrongen wordt op de instelling van een wegsleepregeling nabij het recreatiegebied, maar de partij wil ook dat er betere plannen worden ontwikkeld voor de ontsluiting van het gebied ,,inclusief de aanleg van vrijliggende fiets- en wandelpaden.’’

Bron: Barneveldse Krant


Zie hieronder de schriftelijke vragen die Ed Blankenstijn namens de ChristenUnie fractie gesteld heeft.


Aan:     College van Burgemeester en Wethouders gemeente Barneveld

 

Onderwerp: Verkeerssituatie en bereikbaarheid hulpdiensten recreatiegebied Zeumeren

 

Geachte College,

 

De fractie van de ChristenUnie wil het College op grond van artikel 37 van het Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad vragen stellen betreffende de verkeerssituatie rond recreatiegebied Zeumeren.

 

Tijdens de zeer warme periode die achter ons ligt, wisten zeer veel recreanten het recreatiegebied Zeumeren voor enige verkoeling te vinden. Deze duizenden recreanten zorgden echter ook voor een grote verkeersdruk op de wegen in dit gebied. Bij Plaatselijk Belang Voorthuizen zijn er dan ook meerdere klachten binnengekomen over met name de verkeersoverlast. Gezien de plannen voor de verdere ontwikkeling van het recreatiegebied zal de verkeersdruk  en het aantal bezoekers nog verder toenemen.

 

De fractie van de ChristenUnie heeft de volgende vragen:

 

Is het College met de ChristenUnie van mening dat de wegen naar het recreatiegebied Zeumeren tijdens warme zomerperioden de verkeersdruk niet aankunnen en het vooral voor fietsers en voetgangers gedurende die perioden zeer gevaarlijk is op met name de Zeumerseweg en de Blotekamperweg?

 

Is het College zich bewust van het feit dat tijdens deze drukke perioden het voor hulpdiensten zeer moeilijk is om bij calamiteiten het recreatieterrein te bereiken?

 

Is het College ook op de hoogte van het feit dat er geen bemande E.H.B.O post  op het terrein aanwezig is?

 

Is het College bereid om samen met het RGV te zoeken naar oplossingen om in ieder geval te waarborgen dat er bij ongevallen snel adequate hulp aan slachtoffers kan worden geboden?

 

Kan het College uitleggen waar het RGV en waar de gemeente en/of  anderen  verantwoordelijk voor zijn in het recreatiegebied ? Dit met name v.w.b. de E.H.B.O, de veiligheid, openbare orde en het parkeren op en buiten het terrein.

 

Kan de wegsleepregeling ook gebruikt worden nabij het recreatiegebied?

 

Is het College bereid om samen met het RGV en met de inbreng van Plaatselijk Belang Voorthuizen plannen te ontwikkelen voor een betere ontsluiting van het recreatiegebied inclusief de aanleg van vrijliggende fiets- en wandelpaden?

 

Wij zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet namens de fractie van de ChristenUnie,

 

Ed. Blankenstijn

 

 

« Terug

Reacties op 'Schrittelijke vragen over situatie Zeumeren: Onvrede over wegen en EHBO-post'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.