Aantal keer gelezen3

Barneveld Nu: ChristenUnie is bezorgd over problemen politie

politiemanwoensdag 23 augustus 2006 21:10

BARNEVELD - De fractie van de ChristenUnie in Barneveld maakt zich zorgen over de situatie bij de politie. Aanleiding is het opstappen van korpschef Van Deursen eind vorige week.

"Via de media is ons duidelijk geworden dat de korpschef van Gelderland-Midden vanwege een vertrouwenscrisis is opgestapt. Er zouden zich onder andere problemen op het gebied van personeel voordoen." Omdat de gemeente voorlopig niet vergadert, stelt de CU haar vragen rechtstreeks aan de burgemeester en wethouders.

Vacatures
Zo maakt de CU zich zorgen over de invulling van de vacatures bij het korps in het gebied waar Barneveld onder ressorteert. "De unit Noord moet zich steeds meer ‘behelpen’ met een krappe bezetting. Onze fractie is daar bezorgd over. Hebben de problemen in het functioneren van de korpschef een relatie met de moeite om voldoende en adequaat politiepersoneel aan te trekken?", zo vraagt de CU zich hardop af.
Ook wil de fractie van het college weten of het vertrek van de korpschef consequenties heeft voor het functioneren van de politie in de regio. Tot slot: "Heeft personeel in onze unit ook problemen met deze korpschef ondervonden en heeft dit gevolgen gehad voor het politiewerk en voor hen persoonlijk? Zo ja, wat wordt hieraan gedaan?"
De antwoorden van het college waren bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.

Bron: Barneveld Nu, 23 augustus 2006

« Terug

Reacties op 'Barneveld Nu: ChristenUnie is bezorgd over problemen politie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.